Направи го сам
Лайфхакове, майсторски класове, полезни съвети, рецепти.
Все по-често се опитваме да изберем дизайнерска вещ за подарък. Предлагаме ви да го направите сами. За творчество ще ви трябва обикновен чифт чай, изработен от глазирана глина, както и специални бои за рисуване на керамика.
Заниманието ще бъде вълнуващо дори за деца на седем и повече години.

Първият етап от изработването на дизайнерски сервизи ще бъде боядисването на чинията. Избрахме пролетна тема и украсихме ръба на чинийката с назъбени щрихи зелена боя. По време на процеса не трябва да мокрите четката, тъй като само плътната консистенция на боята ще ви позволи да поддържате формата на дизайна върху остъклената повърхност.

Оригинален чифт чайВ центъра на чинийката изобразихме малък кълн с листа, след което добавихме жълти капки под формата на двойни цветя. Когато боята изсъхне малко, нарисувахме яркочервено зрънце в центъра на чинията. Готовата чинийка се оставя да изсъхне.
На дъното на чашата беше начертан контур с обикновен молив, след което рисунката беше покрита с боя. Трябва да се каже, че когато използвате молив, рисунката се оказва по-гладка. След това ръбът на горната и долната част на чашата беше направен в наситен зелен цвят.Нюансите на зеленото могат да се променят чрез добавяне на малко бяло или жълто. Накрая върху външната странична повърхност на чашата са апликирани цветя, подобни на изобразените на плочата.

За да се фиксира дизайна, готовата двойка се пече в гореща електрическа фурна за 20 минути. Средната температура във фурната трябва да бъде около двеста градуса. Температурата не трябва да се повишава, боята трябва да се пече бавно. Продуктът трябва да се охлади бавно във фурната. Преди употреба измийте чашата и чинийката в течаща вода с течен почистващ препарат.

Коментирайте
 • папионкаУсмихни сесмее сеИзчервяванеусмивкаотпуснат отпуснатусмивка
  сърце_очиkissing_heartцелуване_затворени_очизачервенаоблекченудовлетворенусмивка
  намигвамизплезен_език_намигащо_окоизплезен език затворени очиухиленцелуванеизплезен_езикспящ
  притесненнамръщенизмъченотворена устагримасаобърканпритихнал
  безизразеннезабавенsweat_smileпотразочарован_облекченуморенпасивен
  разочарованобърканстрахливстудена потупорствамплачаридание
  радостудивенвикуморено_лицеядосаняросттриумф
  сънливвкусномаскаслънчеви очилазамаяно_лицеимпусмихнат_имп
  неутрално_лицеno_mouthневинен
5+две=
Коментари (0)

Как да направите асансьор за кола във вашия гараж

Направи си сам магнит за хладилник

Как без усилие да премахнете години натрупани въглеродни отлагания със собствените си ръце

Как да си направим капан за оси от пластмасова бутилка

«Направете го сами - със собствените си ръце» - сайт за интересни домашно приготвени продукти от скрап материали и предмети у дома. Стъпка по стъпка майсторски класове със снимки и описания, технологии, лайфхакове - всичко, от което се нуждае истински майстор или просто занаятчия за ръкоделие. Занаяти с всякаква сложност, голям избор от направления и идеи за творчество.

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня