Направи го сам
Лайфхакове, майсторски класове, полезни съвети, рецепти.
У дома » Различен » За деца » Занаяти с деца „Кошница с цветя
Предлагам на вашето внимание кошница с цветя от креп хартия. Цветята, направени от тази хартия, са невероятно красиви и изглеждат почти като истински. Този занаят е чудесен за изработване с деца, тъй като има по нещо за всеки. В крайна сметка децата, които учат в училище или ходят на детска градина, често са помолени да донесат занаяти, направени със собствените си ръце. Тази опция занаяти пасва идеално за такива случаи. Самият процес на производство изисква определено време. И това е оправдано от факта, че за да създадете достоен шедьовър, трябва да положите максимум усилия и време.

-И така, за да направите този занаят ще ви трябват следните материали:
- Кошница от ракита.
- Люлякова креп хартия.
- Зелена гофрирана хартия.
- Бяла сатенена панделка.
- Златна лента.
- Клечки за зъби.
-Пистолет за лепило.
-Ножица.
-Владетел.
- Люлякова мрежа.
- Червен лък.
-Стиропор.
-Дървена пръчка.
-Стрази.

Започваме с украсата и подготовката на плетената кошница. Всяка кошница ще свърши работа, направена от ракита или слама. Такава кошница може да бъде закупена в почти всеки цветарски магазин.Целта на тази статия е да научите как красиво да украсявате кошници и да правите красиви изкуствени цветя от креп хартия. Започваме декорирането с дръжката на кошницата. Взимаме бяла сатенена панделка и фиксираме единия й край в самото начало на дръжката. Ширината на лентата е 1 см. Увийте лентата около дръжката, така че част от дръжката да се вижда между лентата. Отрязваме излишната лента с ножица и закрепваме другия край с пистолет за лепило.

Кошница с цветя


От люляковата мрежа изрязваме лента с ширина 10-12 см, като вземем предвид факта, че тя ще се надигне малко. Дължината на лентата се определя въз основа на обиколката на самата кошница. Закрепваме мрежата към горната част на кошницата с лепило, след което залепваме долната й част. Оставете кошницата за 2-3 минути, за да изсъхне лепилото. Завързваме готовия червен лък от едната страна на кошницата.

Кошница с цветя


Вътрешността на коша е пълна с пенополистирол, който е опакован в зелена гофрирана хартия. Изрязваме дунапрена с размера на вътрешната обиколка на кошницата.

Кошница с цветя


Цветята се правят най-добре от креп хартия, а не от креп хартия. Защото креп хартията е по-дебела. Гофрираната хартия работи добре за листа. Нека започнем, като направим венчелистчетата. За целта ще ви трябва люлякова креп хартия. Първо нарежете хартията на ленти с ширина 4 см. Нарежете всяка лента на парчета с дължина 6-7 см. Всяко цвете ще изисква 5 венчелистчета. Венчелистчето се прави така: разтегнете всяко парче и го сгънете наполовина. С помощта на ножица изрежете хартията във формата на половин сърце.

Кошница с цветя


След това използвайте дървена пръчка, за да увиете венчелистчетата, като по този начин им придадете по-естествен вид. Така направете всички венчелистчета. Ние правим средата на всяко цвете от хартия. Първо свързваме 3 венчелистчета и след това залепваме още 5 венчелистчета. Цветето е готово.Сега трябва да направите още 6 цветя по същия начин. Изрязваме листа с дължина 6-7 см от гофрирана зелена хартия, те също трябва да бъдат леко усукани с дървена пръчка. Залепете зелените листа към цветята. Залепете 3 листа върху всяко цвете. Отрежете излишната хартия от дъното на всяко цвете, така че цветята отдолу да са равни. Капнете малко лепило върху клечка за зъби и пробийте цветето с нея.

Кошница с цветя


Вкарваме получените цветя в пяната, като я пробиваме. В този случай клечката за зъби също трябва да се смаже с лепило, така че цветята да бъдат фиксирани в кошницата. Украсяваме всяко цвете с кристали.

Кошница с цветя


С помощта на ножица завъртете златната панделка и я увийте около дръжката на кошницата.

Кошница с цветя

Кошница с цветя


Трябва да оставите кошницата да изсъхне лепилото буквално за 5 минути. Кошницата с цветя е готова!

Кошница с цветя

Кошница с цветя
Коментирайте
 • папионкаУсмихни сесмее сеИзчервяванеусмивкаотпуснат отпуснатусмивка
  сърце_очиkissing_heartцелуване_затворени_очизачервенаоблекченудовлетворенусмивка
  намигвамизплезен_език_намигащо_окоизплезен език затворени очиухиленцелуванеизплезен_езикспящ
  притесненнамръщенизмъченотворена устагримасаобърканпритихнал
  безизразеннезабавенsweat_smileпотразочарован_облекченуморенпасивен
  разочарованобърканстрахливстудена потупорствамплачаридание
  радостудивенвикуморено_лицеядосаняросттриумф
  сънливвкусномаскаслънчеви очилазамаяно_лицеимпусмихнат_имп
  неутрално_лицеno_mouthневинен
4 минус едно =
Коментари (0)

Картина „Слънчогледи“ с ницографска техника | Направи го сам

Как сами да пробиете лагер

Весела овца | Направи го сам

Как да направите подслон от пластмасов филм със собствените си ръце

«Направете го сами - със собствените си ръце» - сайт за интересни домашно приготвени продукти от скрап материали и предмети в домашни условия. Стъпка по стъпка майсторски класове със снимки и описания, технологии, лайфхакове - всичко, от което се нуждае истински майстор или просто занаятчия за ръкоделие. Занаяти с всякаква сложност, голям избор от направления и идеи за творчество.

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня