Направи го сам
Лайфхакове, майсторски класове, полезни съвети, рецепти.
У дома » Мебели » Направи си сам мебели » Многоетажен рафт
Зигзагообразен рафт за книги


Многоетажният рафт се състои само от 4 основни части: стенна греда, метален зигзагообразен прът (тръба), скоби за закрепване, дъски за рафта или ПДЧ. Броят на рафтовете може да варира в зависимост от нуждите. От едноетажни до многоетажни дизайни на рафтове. За началния етап представяме чертеж на четирилентов вариант. Основата за библиотеките са две дървени греди, окачени на метални панти. При рафтовете от ПДЧ направете разстояние около метър между две решетки, за да не се огъват от броя на книгите. Най-лесният начин е да направите скоба от дебела тел с диаметър най-малко 6 mm. Ако е трудно да огънете целия елемент, направете го на секции от два реда. В същото време се увеличава броят на закрепванията (примки) и т.н. Всички дървени части се почистват, след което се обработват, за да изглеждат като дърво, или се боядисват с различни бои (емайли и др.), всичко зависи от интериора на помещението. Покрийте с мебелен лак на няколко слоя. Всичко това трябва да се направи преди окончателното сглобяване на стелажа. Ами металните? Единият вариант е боядисване на частите с боя (бронзова, сребърна, златна) или тъмен лак.Когато всичко изсъхне, събираме, подреждаме книгите и се любуваме.

Зигзагообразен рафт за книги
Коментирайте
 • папионкаУсмихни сесмее сеИзчервяванеусмивкаотпуснат отпуснатусмивка
  сърце_очиkissing_heartцелуване_затворени_очизачервенаоблекченудовлетворенусмивка
  намигвамизплезен_език_намигащо_окоизплезен език затворени очиухиленцелуванеизплезен_езикспящ
  притесненнамръщенизмъченотворена устагримасаобърканпритихнал
  безизразеннезабавенsweat_smileпотразочарован_облекченуморенпасивен
  разочарованобърканстрахливстудена потупорствамплачаридание
  радостудивенвикуморено_лицеядосаняросттриумф
  сънливвкусномаскаслънчеви очилазамаяно_лицеимпусмихнат_имп
  неутрално_лицеno_mouthневинен
5+две=
Коментари (2)
 1. Сергей
  #1 Сергей гости 21 юли 2016 19:22 ч
  0
  за гаража - готино
 2. майстор1959
  #2 майстор1959 гости 28 август 2017 18:28
  0
  Струва ми се, че вече се отдалечаваме от отворените рафтове, какво ли не, килимите и гоблените по стената, събиращи прах. Стремим се да освободим място, доколкото е възможно. Ако е необходим такъв рафт, той определено не е в апартамент. И домашната библиотека на много хора отдавна е мигрирала към електронен четец.
  Все пак авторът е страхотен човек, умее да прави красиви неща.

Как да си направим прост и ефективен дезинфектант за ръце

Бананов сладолед | Направи го сам

Как да си направим квас от черен хляб

Микроскоп без лещи. | Направи го сам

«Направете го сами - със собствените си ръце» - сайт за интересни домашно приготвени продукти от скрап материали и предмети в домашни условия. Стъпка по стъпка майсторски класове със снимки и описания, технологии, лайфхакове - всичко, от което се нуждае истински майстор или просто занаятчия за ръкоделие. Занаяти с всякаква сложност, голям избор от направления и идеи за творчество.

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня