Направи го сам
Лайфхакове, майсторски класове, полезни съвети, рецепти.
Съвсем наскоро дори не знаех за съществуването на такава форма на изкуство като кусудама, но днес вече бавно овладявам това творчество. Kusudama се превежда от японски като „лечебна топка“. В древността в Япония кусудама е била използвана като лечебно средство. В средата на кусудама бяха поставени различни благовония и лечебни смеси. Днес тези лечебни топки се използват като декоративен елемент в интериора или като настояще за приятели. Затова реших да зарадвам най-добрата си приятелка с една такава топка, във формата на малко дърво.

Цвете дърво кусудама


За работа ще ви трябва:
- цветна двустранна хартия от два или повече нюанса;
- ножици;
- лепило (всяко ще направи);
- декоративни елементи. В работата си използвах мъниста, флорална лента и тел за багажника, малко гипс за „почвата“, контейнер, където ще бъде засадено дървото и мъх.
Приключихме с подготовката, можете да започнете да създавате красота, наречена „цвете кусудама“. В някои източници тази кусудама се нарича „сутрешна роса“ или „сутрешна роса“. Но както и да се казва, ще кажа, че просто ме обърка и наистина исках да го направя.Но побъбрихме, да се захващаме за работа.

Етапи на работа:
1 Първото нещо, което трябва да направим, е да вземем решение за размера на кусудама. Взех квадрати с размери 6х6 см. В резултат на това получих топка от около 8 см, състояща се от 12 цветя.
Всяка кусудама се състои от модули и цветната кусудама не е изключение. Едно венчелистче е един модул, от който след това се формира един голям модул.
Схематично сглобяването на кусудама изглежда така.Но на практика изглежда така:
Взимаме квадрат и го сгъваме диагонално веднъж; ако направим това два пъти, тогава, когато оформим модула на венчелистчето, ще се вижда белег. Линията на сгъване трябва да е отдолу.
Сега вземаме едната страна и я огъваме към центъра, като повтаряме същото от другата страна. Докато работите, уверете се, че всички съвети съвпадат, това е важно, защото в бъдеще ще бъде видимо, че хартията се е "лющила". В резултат на това трябва да получим това:
След това вземете едната страна, изправете я и я сгънете наполовина до линията на сгъване. Повтаряме същото от другата страна. В резултат на това трябва да получим нещо като трилистник.
На следващия етап поставяме пръста си в получения триъгълник и го изправяме. Повтаряме същото от другата страна.В резултат на това трябва да получим нещо като този „широколистен трилистник“.След това огъваме „стърчащия“ триъгълник навътре, сякаш към себе си. Правим същото и от другата страна.
В резултат на това получихме триъгълници от двете страни. По линията на сгъване ги сгънете отново навътре.Можем да кажем, че един модул е ​​почти готов, остава само внимателно да свържем страните и ще получим едно венчелистче с малки лъчи.
За един пълен модул ще ни трябват пет венчелистчета, но всъщност може да има по-малко от тях или, обратно, повече. Тук, както се казва, това е въпрос на вкус и желание. Внимателно залепете венчелистчетата, за да оформите красиво равномерно цвете. Ако средата се окаже неравна, винаги можете да я „скриете“ под мънисто, копче или друг декоративен елемент.
Когато всички цветни модули са готови, започваме да оформяме топката. Залепваме модулите заедно с венчелистчетата.


Докато готовата топка изсъхва, започваме да правим ствол за дървото. За да направите това, вземете тел, за предпочитане по-дебел. След това увих жицата с вестникарска тръба, така че стволът да е дебел. Не е необходимо цевта да се увива равномерно, дори може да се каже леко небрежно, това ще направи цевта максимално близка до истинската. Те бяха фиксирани на правилните места с лепило. След това увиваме багажника с кафява флорална лента. Огънете единия край на жицата, така че при „засаждане“ дървото да не може да бъде издърпано. Ако желаете, багажникът може да бъде оставен прав или можете да направите завой. Вкарваме стъблото в цветето, свободно от зърното, и разреждаме мазилката до консистенция на гъста заквасена сметана, напълваме формата и „засаждаме“ дървото. Веднага след като мазилката се втвърди, можете да я боядисате „под земята“ и да я намажете с лепило на някои места, да я поръсите с мъх и да оставите цялата композиция да изсъхне добре.


Коментирайте
 • папионкаУсмихни сесмее сеИзчервяванеусмивкаотпуснат отпуснатусмивка
  сърце_очиkissing_heartцелуване_затворени_очизачервенаоблекченудовлетворенусмивка
  намигвамизплезен_език_намигащо_окоизплезен език затворени очиухиленцелуванеизплезен_езикспящ
  притесненнамръщенизмъченотворена устагримасаобърканпритихнал
  безизразеннезабавенsweat_smileпотразочарован_облекченуморенпасивен
  разочарованобърканстрахливстудена потупорствамплачаридание
  радостудивенвикуморено_лицеядосаняросттриумф
  сънливвкусномаскаслънчеви очилазамаяно_лицеимпусмихнат_имп
  неутрално_лицеno_mouthневинен
5+две=
Коментари (1)
 1. Аня
  #1 Аня гости 10 април 2013 17:08
  1
  Наистина ми хареса:*

Регистрация в социална мрежа с помощта на виртуален телефонен номер по примера на VKontakte

Различни | Страница 35 | Направи го сам

Направи си сам аерозолен освежител за въздух | Направи го сам

Как бързо и надеждно да направите праг за балкон от остатъци от гипсокартон и плочки

«Направете го сами - със собствените си ръце» - сайт за интересни домашно приготвени продукти от скрап материали и предмети в домашни условия. Стъпка по стъпка майсторски класове със снимки и описания, технологии, лайфхакове - всичко, от което се нуждае истински майстор или просто занаятчия за ръкоделие. Занаяти с всякаква сложност, голям избор от направления и идеи за творчество.

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня