Направи го сам
Лайфхакове, майсторски класове, полезни съвети, рецепти.
У дома » Занаятчийски техники » живопис » Рисуване с бои » Рисуване на портрет на нощуващ кон
Рисуване на портрет на нощуващ кон


За да създадете пастелна картина на кон славей, не се нуждаете от специални художествени умения. Въпреки това, такава малка „работа“, направена със собствените си ръце, ще бъде страхотен подарък.

Ще ни трябва:
- лист А3
- Молив и гума (използвайте твърд молив)
-Художествен пастел.

Инструкции за изпълнение:
1. Първото нещо, което трябва да направите, е да маркирате върху листа къде приблизително ще бъдат разположени всички части на муцуната на коня. Това се прави с леки удари, за да може при нужда лесно да се изтрият всички ненужни линии.2. Сега внимателно изтриваме всичко ненужно и вдигаме пастел. Важно е пастелът да е със средна твърдост, тъй като твърде твърдият няма да може да създаде гладки нюанси на златната козина на коня, а мекият няма да е подходящ за гривата.Нека започнем да засенчваме. Обикновено пастелите се засенчват от самия връх на бъдещата картина, за да не изцапате ръцете си или да не размажете линиите върху хартията. Горната част на очните кухини трябва да бъде засенчена със светлооранжев цвят, докато засенчвате твърдите линии с малкия пръст (ще смесим всички цветове на тази картина един с друг с помощта на засенчване).Челото на коня трябва да бъде боядисано с меки жълти пастели, добавяйки малко бели отблясъци.3. Постепенно започваме да засенчваме цялата муцуна на коня славей, засенчвайки заедно всички видове нюанси на оранжево, жълто, розово и коралово. С всичко това бавно започва да се очертава доста красива картина.4. Да преминем към очите на коня. Първо, маркираме местата, където ще има отблясъци, и трябва да нарисувате малки кръгове в очите, за да не ги боядисате случайно. Към все още черните очи добавяме малко синьо и зелено, което ще придаде особена дълбочина на погледа на мистериозния кон. Рисуваме ноздрите, използвайки не само черни, но и пясъчни и сини цветове.5. Начертайте гривата. За да направите това, първо нарисувайте контурите на гривата на коня с тънка линия, засенчвайте, отново зачертавайте, засенчвайте отново. След това вземаме сини и зелени пастели и рисуваме отделни косми (без засенчване). Добавете малко бели отблясъци към златната козина на коня.6. В заключение просто трябва да засенчим фона на нашата работа. Това се прави с леки удари от различни топли нюанси на жълто, оранжево, лилаво и зелено. Засенчваме получените линии и това е - нашата великолепна картина е готова!С тази техника, с малко практика, можете да създадете по-сложни и красиви картини.

Коментирайте
 • папионкаУсмихни сесмее сеИзчервяванеусмивкаотпуснат отпуснатусмивка
  сърце_очиkissing_heartцелуване_затворени_очизачервенаоблекченудовлетворенусмивка
  намигвамизплезен_език_намигащо_окоизплезен език затворени очиухиленцелуванеизплезен_езикспящ
  притесненнамръщенизмъченотворена устагримасаобърканпритихнал
  безизразеннезабавенsweat_smileпотразочарован_облекченуморенпасивен
  разочарованобърканстрахливстудена потупорствамплачаридание
  радостудивенвикуморено_лицеядосаняросттриумф
  сънливвкусномаскаслънчеви очилазамаяно_лицеимпусмихнат_имп
  неутрално_лицеno_mouthневинен
3+три=
Коментари (1)
 1. Ира
  #1 Ира гости 8 декември 2013 15:06
  0
  Благодаря готин кон!!!

Как да направите шредер за бързо нарязване на картофи на чипс със собствените си ръце

Как да превърнете ъглошлайфа в реноватор

Как да поправите счупени пластмасови зъби на зъбни колела със собствените си ръце

Полезно и интересно | Страница 43 | Направи го сам

«Направете го сами - със собствените си ръце» - сайт за интересни домашно приготвени продукти от скрап материали и предмети в домашни условия. Стъпка по стъпка майсторски класове със снимки и описания, технологии, лайфхакове - всичко, от което се нуждае истински майстор или просто занаятчия за ръкоделие. Занаяти с всякаква сложност, голям избор от направления и идеи за творчество.

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня