Направи го сам
Лайфхакове, майсторски класове, полезни съвети, рецепти.
У дома » Уютен дом » Ваза-бутилка с есенна икебана
Ваза-бутилка с есенна икебана


За училищно състезание по занаяти направихме такава ваза: беше разкрита есенната тема и бяха използвани естествени материали. Смятам, че основното предимство на тази работа е нейната гъвкавост и издръжливост. Композиция от клони може да стои толкова дълго, колкото желаете и, ако желаете, винаги може да бъде заменена със свежи цветя.

За да направите ваза от бутилка ще ви трябва:
Красива бутилка с широко гърло,
Матова спрей боя,
Художествени акрилни бои,
четки,
Прост молив,
Естествени материали (клонки, шишарки, листа).

Измийте бутилката, отстранете всички етикети и подсушете. Разбира се, имате нужда от бутилка с оригинална форма. В случая е използвана бутилка вино.Боядисайте сухата бутилка с матова спрей боя. По-добре е да използвате неутрален цвят: сив, черен или бял.Когато бутилката изсъхне, можете да приложите дизайна. Първо го скицираме с молив, след което го рисуваме с акрилни бои.Особеността на тази картина е, че дизайнът трябва да изглежда хармонично, независимо как се върти вазата. Избрах есенен селски пейзаж: тиквени полета и поляна с пасящи крави.За тези, които не знаят как да рисуват, мога да предложа техника за печат.Листата, покрити с тънък слой боя, се нанасят върху бутилката и внимателно се заглаждат. Важно е да рисувате листа от обратната страна, така че всички вени да се виждат в отпечатъка. Белите и жълти отпечатъци на листа изглеждат добре на тъмен фон, докато ярките и тъмните изглеждат добре на светъл фон.

Вазата е готова, остава само да я украсите с естествени материали. Спряхме се на шипкови клончета и шишарки, нанизани на тел. Листата могат да се използват пресни или изрязани от хартия. Тъй като състезанието е за деца, детето само изряза и нарисува листата. След това просто ги залепихме за клона.

Коментирайте
 • папионкаУсмихни сесмее сеИзчервяванеусмивкаотпуснат отпуснатусмивка
  сърце_очиkissing_heartцелуване_затворени_очизачервенаоблекченудовлетворенусмивка
  намигвамизплезен_език_намигащо_окоизплезен език затворени очиухиленцелуванеизплезен_езикспящ
  притесненнамръщенизмъченотворена устагримасаобърканпритихнал
  безизразеннезабавенsweat_smileпотразочарован_облекченуморенпасивен
  разочарованобърканстрахливстудена потупорствамплачаридание
  радостудивенвикуморено_лицеядосаняросттриумф
  сънливвкусномаскаслънчеви очилазамаяно_лицеимпусмихнат_имп
  неутрално_лицеno_mouthневинен
3+три=
Коментари (0)

За деца | Страница 2 | Направи го сам

Подсветка на монитора | Направи го сам

Фиби „Цъфтящи лалета“ | Направи го сам

Тайни и трикове за работа с мозайката със собствените си ръце

«Направете го сами - със собствените си ръце» - сайт за интересни домашно приготвени продукти от скрап материали и предмети в домашни условия. Стъпка по стъпка майсторски класове със снимки и описания, технологии, лайфхакове - всичко, от което се нуждае истински майстор или просто занаятчия за ръкоделие. Занаяти с всякаква сложност, голям избор от направления и идеи за творчество.

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня