Направи го сам
Лайфхакове, майсторски класове, полезни съвети, рецепти.
У дома » Занаятчийски техники » Квилинг » Майсторски клас по квилинг » Кошница с 3D апликационна техника
Много често в часовете с деца правим обемни приложения. Включително букети от различни цветове, изработени по различни техники.

Днес искам да споделя с вас как да направите една от опциите за кошница за букет с помощта на техниката 3D апликация.

Кошница с 3D апликационна техника


За да направим кошница ще ни трябва:

• Цветна хартия в два цвята,
• Владетел,
• PVA лепило,
• Ножици,
• Молив.

Изтегляме всеки лист цветна хартия и след това го нарязваме на ленти с ширина 5 мм и възможно най-дълги.

Ако намерите готови хартиени ленти за квилинг в продажба, можете напълно да ги използвате.

След като лентите са изрязани, можете да започнете да тъчете самата кошница. Вероятно всеки е тъкал нещо подобно в детството, преплитайки ленти от два цвята един с друг. Затова няма да описвам самото тъкане.

Когато сглобите правоъгълник, който ви подхожда според размера на бъдещата кошница, можете да започнете да му придавате леко наклонена форма.За да направите това, двете страни на кошницата трябва леко да се разтеглят, тоест да се създаде малко повече пространство между лентите, така че те вече да не лежат близо една до друга в тъканта.Ако тази форма ви подхожда по външен вид и размер, залепете всички фуги на лентите по следния начин: обърнете кошницата с лицето надолу и капнете малка капка PVA лепило върху всяка фуга. Оставете кошницата да изсъхне. След това отрязваме всички излишни ленти, отстъпвайки от тъкането с около 15-20 мм. Внимателно огъваме останалите опашки от грешната страна на кошницата и ги залепваме с лепило.За да украсим кошницата, както и да направим дръжката, трябва да навием голям брой „бъчви“ от същата хартия като кошницата. За „бъчвите“ разрежете останалите жълти ленти на две, а кафявите на три части.

За да завъртя бъчвите, използвах обикновена шевна игла. Въпреки че има специални устройства за работа в техниката квилинг. След усукване не забравяйте да залепите края на всяка „цев“, в противен случай всичко ще се развие.

Залепваме жълти и кафяви „бъчви“, като ги редуваме по цвят, по горната и долната част на кошницата.Можете да видите как изглежда в обем на тази снимка.Залепете кошницата към букета. Защо намазваме само дъното на коша и го залепваме на място. Когато дъното на кошницата е залепено, залепете страните, така че горната част на кошницата да се отдалечи леко от основата на апликацията, придавайки на кошницата желания обем. По-добре е да залепите всяка страна на кошницата отделно, като я оставите да изсъхне.

Сега поставяме дръжката на кошницата със същите „бъчви“, като също ги редуваме по цвят. За удобство можете първо да начертаете линия, където ще минава дръжката на кошницата.Нашата кошница е готова.Можете да поставите пеперуда на дръжката или да я украсите с красив лък.
Коментирайте
 • папионкаУсмихни сесмее сеИзчервяванеусмивкаотпуснат отпуснатусмивка
  сърце_очиkissing_heartцелуване_затворени_очизачервенаоблекченудовлетворенусмивка
  намигвамизплезен_език_намигащо_окоизплезен език затворени очиухиленцелуванеизплезен_езикспящ
  притесненнамръщенизмъченотворена устагримасаобърканпритихнал
  безизразеннезабавенsweat_smileпотразочарован_облекченуморенпасивен
  разочарованобърканстрахливстудена потупорствамплачаридание
  радостудивенвикуморено_лицеядосаняросттриумф
  сънливвкусномаскаслънчеви очилазамаяно_лицеимпусмихнат_имп
  неутрално_лицеno_mouthневинен
4 минус едно =
Коментари (0)

Как да направите свой собствен парфюм афродизиак | Направи го сам

Големи сапунени мехури | Направи го сам

Преобразуване на флуоресцентна лампа в LED лампа | Направи го сам

Рисуване на портрет на нощуващ кон | Направи го сам

«Направете го сами - със собствените си ръце» - сайт за интересни домашно приготвени продукти от скрап материали и предмети в домашни условия. Стъпка по стъпка майсторски класове със снимки и описания, технологии, лайфхакове - всичко, от което се нуждае истински майстор или просто занаятчия за ръкоделие. Занаяти с всякаква сложност, голям избор от направления и идеи за творчество.

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня