Направи го сам
Лайфхакове, майсторски класове, полезни съвети, рецепти.
У дома » Полезно и интересно » Цветя във ваза от пластмасова бутилка
Хубаво е да има цветя на масата в стаята. Те са приятни за окото. Но свежите цветя бързо увяхват. Никой няма да ги купува през цялото време. И е малко вероятно някой да си помисли да унищожи градските тревни площи. Въпреки това можете да намерите заместител на живия букет - изкуствени цветя. И можете да ги направите сами.

Цветя във ваза от пластмасова бутилка


Харчете пари за скъпи материали, за да направите такива занаяти Няма нужда. Направен е от най-простите, достъпни неща. За такива цветя се нуждаете само от пластмасова бутилка, лист бяла офис хартия и голям пенополистирол. Интересно ще изглежда гофрирана бутилка. Но можете да вземете обикновен. И размерът му няма абсолютно никакво значение. Единствените инструменти, от които ще се нуждаете, са ножици.Първо трябва да подготвите бутилката: внимателно отрежете гърлото и най-тясната му горна част, след което, като започнете от отрязания ръб, нарежете контейнера приблизително наполовина на тънки ивици. Тези ивици са бъдещи цветни стъбла. Колкото по-тънки се окажат, толкова по-спретнати ще изглеждат.
На втория етап от подготвената хартия се изрязват малки цветя. Диаметърът на всяко цвете е до два сантиметра.Това могат да бъдат всякакви цветя - от лайка до метличина. Формата на венчелистчетата не играе голяма роля. След това топките - плочи от пяна - се отделят от парчето пяна. Желателно е пяната да се състои от големи топки. Те ще бъдат по-лесни за поставяне върху стъблата.Сега трябва да поставите топки от пяна и цветя на всяко стъбло, като ги комбинирате, както се прави например при нанизване на мъниста на конец. Въпреки че изобщо не е необходимо да поставяте еднакъв брой цветя и плочи от пяна на всяко стъбло. Разнообразието ще добави жизненост към букета.На последния етап можете да украсите самата ваза, тоест дъното на бутилката. Изсипете останалата полистиролова пяна в него, боядисайте го, покрийте го с лак за нокти или го покрийте с цветна хартия. И занаятът е готов.Това е само вариант на това, в което е възможно да се превърне ненужен пластмасов контейнер. Вместо цветя можете да направите дърво, храст с горски плодове или дори палма. Тук всичко зависи от вкуса на майстора и неговия творчески подход към работата.

Коментирайте
 • папионкаУсмихни сесмее сеИзчервяванеусмивкаотпуснат отпуснатусмивка
  сърце_очиkissing_heartцелуване_затворени_очизачервенаоблекченудовлетворенусмивка
  намигвамизплезен_език_намигащо_окоизплезен език затворени очиухиленцелуванеизплезен_езикспящ
  притесненнамръщенизмъченотворена устагримасаобърканпритихнал
  безизразеннезабавенsweat_smileпотразочарован_облекченуморенпасивен
  разочарованобърканстрахливстудена потупорствамплачаридание
  радостудивенвикуморено_лицеядосаняросттриумф
  сънливвкусномаскаслънчеви очилазамаяно_лицеимпусмихнат_имп
  неутрално_лицеno_mouthневинен
4 минус едно =
Коментари (1)
 1. маите
  #1 маите гости 5 февруари 2014 г. 14:30 ч
  2
  Много досадна работа! трудно, но красиво!

Как да направите страхотен шезлонг с прости инструменти

Как сами да ремонтирате напукан покрив от шисти

Как да направите почти безплатен климатик в дома си с минимална консумация на енергия със собствените си ръце

Изолация на стени с експандиран полистирол | Направи го сам

«Направете го сами - със собствените си ръце» - сайт за интересни домашно приготвени продукти от скрап материали и предмети в домашни условия. Стъпка по стъпка майсторски класове със снимки и описания, технологии, лайфхакове - всичко, от което се нуждае истински майстор или просто занаятчия за ръкоделие. Занаяти с всякаква сложност, голям избор от направления и идеи за творчество.

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня