Направи го сам
Лайфхакове, майсторски класове, полезни съвети, рецепти.
У дома » Занаятчийски техники » живопис » Витражи » Декорация на сватбени чаши
За да украсим красиво чашите ще ни трябват: изпечена пластмаса в 2 нюанса, 2 вида мъниста, мъниста, суперлепило, бои за витражи, чист лист хартия, четка и, разбира се, самите чаши.
1. Измийте и обезмаслете добре повърхността на чашите, след което ги изтъркайте с мека кърпа.
2. Разстелете чист лист хартия върху повърхността, върху която ще работим, за да не се замърсява пластмасата.
3. Вземете пластмасата, омесете я добре и я навийте на тънки тръбички.
4. С помощта на нож нарежете пластмасата на малки парчета. Изработваме парчетата в 3 размера.

Декорация на сватбени чаши


За да се окажат различни цветята, ще трябва да изрежем от лека пластмаса 20 малки фрагмента, 20 по-големи и 10 най-големи. От тъмна пластмаса изрязваме 15 малки парчета, 10 по-големи и 5 големи.
5. Вземете парче пластмаса и го разточете на кръг.
6. Внимателно смачкайте кръгчето на дланта си с пръст и получете тънка палачинка.7. С два пръста закопчаваме едната страна на палачинката и получаваме красиво листенце.8. Така обработваме всички изрязани фрагменти, след което комбинираме отделните венчелистчета в цвете. За всяко цвете ще ви трябват 5 венчелистчета.
9. Можем допълнително да украсим чашите си с необичайни къдрици. За да направите това, разточете парчета пластмаса на много тънки тръби и ги завъртете в произволна форма, докато резултатът не ви хареса.10. Поставете формованите цветя и къдрици върху чиния и изпечете във фурната (на всяка пластмасова опаковка производителят посочва необходимата температура и време за печене). Изваждаме нашите елементи от фурната и ги оставяме да се охладят добре (Най-добре е да печете пластмаса в добре проветриво помещение, така че отворете прозорец или отдушник и извадете цялата храна от масата. Производителите посочват, че пластмасата не е токсична, но ако го оставите във фурната за известно време, може да отдели неприятна миризма).11. С помощта на суперлепило прикрепете цветята и къдриците към стъклото. Ние работим с лепило много внимателно.
12. След като нашите цветя са залепени, нанасяме лепило върху празнините между тях (ние правим всичко много внимателно и използваме много малко количество лепило, защото се разпространява много по повърхността на стъклото) и поръсете с мъниста.13. По този начин украсяваме стъклото на нужните ни места, като използваме 2 вида мъниста и мъниста.
14. Оставете лепилото да изсъхне добре и като последен завършек използвайте тънка четка, за да нанесете малко количество стъклопис върху листенцата на цветята.


Коментирайте
 • папионкаУсмихни сесмее сеИзчервяванеусмивкаотпуснат отпуснатусмивка
  сърце_очиkissing_heartцелуване_затворени_очизачервенаоблекченудовлетворенусмивка
  намигвамизплезен_език_намигащо_окоизплезен език затворени очиухиленцелуванеизплезен_езикспящ
  притесненнамръщенизмъченотворена устагримасаобърканпритихнал
  безизразеннезабавенsweat_smileпотразочарован_облекченуморенпасивен
  разочарованобърканстрахливстудена потупорствамплачаридание
  радостудивенвикуморено_лицеядосаняросттриумф
  сънливвкусномаскаслънчеви очилазамаяно_лицеимпусмихнат_имп
  неутрално_лицеno_mouthневинен
5+две=
Коментари (1)
 1. Алина
  #1 Алина гости 24 октомври 2014 г. 20:50 ч
  0
  клас! Страхотен занаят. просто приказка, не очила!

Електрически велосипед | Направи го сам

Пушен пилешки бут: рецепта със снимка

Как да направите плаващо компютърно бюро със собствените си ръце

Как бързо да направите голям термос от трилитров буркан

«Направете го сами - със собствените си ръце» - сайт за интересни домашно приготвени продукти от скрап материали и предмети в домашни условия. Стъпка по стъпка майсторски класове със снимки и описания, технологии, лайфхакове - всичко, от което се нуждае истински майстор или просто занаятчия за ръкоделие. Занаяти с всякаква сложност, голям избор от направления и идеи за творчество.

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня