Направи го сам
Лайфхакове, майсторски класове, полезни съвети, рецепти.
У дома » Компютърни домашни продукти » Голяма маса от пластмасови тръби
Голяма маса от пластмасови тръби

Голяма маса от пластмасови тръби

Това не е първият път, когато правя нещо от PVC тръби. И реших да споделя едно ново творение.
Както подсказва заглавието на майсторския клас, ще ви кажа как да направите голяма маса от куха врата и пластмасови тръби. Тази маса може да се използва по всякакъв начин: като работна маса, бюро, плот в магазин и дори като маса за семейно хранене. Всичко зависи от вашата цел. Имахме нужда от дузина от тези маси и ги използваме като бюра.
Всяка маса струва около 75 долара.
Масата се вписва идеално в декора и изглежда доста прилично. Плотът е идеално гладък и може да бъде пребоядисан във всеки цвят. А най-голямото му предимство е огромният му размер - 90 см ширина и 200 см дължина.

Няколко бележки за този проект:
Кух срещу плътен плот: Спрях се на първия вариант, тъй като е по-икономичен и не се нуждаем от твърде здрави маси. Ако ще използвате масата като работна маса, тогава масивната врата е по-добра за плота. Ще струва повече и ще бъде по-тежък (което всъщност е добре).И основата ще остане доста подходяща за тази опция.
Относно фитингите: Ще ви е необходим комплект мебелен обков с крайни капачки, крепежни елементи за плот и пространствени кръстове. Можете да намалите цената на масата, като замените свързващите елементи с обикновени водопроводни, но тогава тя няма да изглежда толкова добре.
Относно тръбите: За този проект избрах тръби, които се използват като водопроводни тръби. Но ако направим нещо подобно в бъдеще, вероятно ще изберем опции за мебели, които са по-спретнати, по-здрави и по-издръжливи.

Инструменти за изработка на маса


Голяма маса от пластмасови тръби

инструменти:
Ще ви е необходим инструмент за рязане на тръби. Това може да е ножовка, специална ножица или резачка. Както предпочиташ.
Електрическа бормашина или отвертка за свързване на закрепващите съединители към дъното на плота.
Ще ви трябват поне петнадесет къси винта за гипсокартон и анкери. Дюбелите може да не са необходими, но понякога трябва да ги използвате за по-сигурно закрепване на плота.
Лепило за пластмасови тръби, с което можете да фиксирате всички връзки. Резултатът трябва да бъде неразделима таблица. Като алтернатива, за да закрепите фитинга към тръбата, можете да завиете 10 mm винтове в ставите.

Основни детайли


Голяма маса от пластмасови тръби

Голяма маса от пластмасови тръби

Голяма маса от пластмасови тръби

Голяма маса от пластмасови тръби

Голяма маса от пластмасови тръби

Голяма маса от пластмасови тръби

Голяма маса от пластмасови тръби

Както казах по-горе, използвах мебелната версия на пластмасовия обков. Тъй като основно имах нужда от набор от космически кръстове, закрепващи съединители и щепсели. Всички останали елементи могат да бъдат ВиК.
Ето списък на това, което използвах:
 • 5 тапи с диаметър 1-1/4".
 • 5 x 1-1/4" монтажни ръкави с диаметър.
 • 4 x 1-1/4" пространствени кръстове.
 • 4 x 1-1/4" тройници.
 • 2 обикновени напречни елементи 1-1/4".

За да намаля цената на проекта, използвах пластмасови водопроводни тръби, но мебелните тръби ще бъдат по-спретнати и по-издръжливи, но в същото време скъпи. Имах нужда от около 10 метра тръба. Той беше разделен на следните раздели:
 • 5 броя с дължина 8 см.
 • 10 броя с дължина 30 см.
 • 4 части с дължина 50 см.
 • 4 части с дължина 50 см.

Сглобяване на масата: СТРАНА 1


Голяма маса от пластмасови тръби

За да се разбере по-лесно какво към какво е прикрепено, направих чертеж.
Сега да започваме.
Монтаж: страна 1.
Първото нещо, което трябва да направите, е да сглобите страните на масата, като използвате различни свързващи елементи, както е показано на снимката. Фитинговите елементи са очертани с черен контур, а дължината на тръбите е подчертана с червено. Ето как ще изглежда първата или лявата страна на масата.
Препоръчвам първо да се сглоби без лепене, след това да се разглоби и да се намажат с лепило обковните елементи. Както може би се досещате, веднъж залепени частите ще е невъзможно да се отделят една от друга.
Нанесете лепило върху вътрешните части на фитинга, където тръбата опира в него. Уверете се, че тръбата пасва в отвора под правилния ъгъл, преди да използвате сила, за да я свиете напълно.
ЗАБЕЛЕЖКИ:
Повечето инструкции казват да нанесете лепило както върху вътрешната страна на фитинга, така и върху края на тръбата, но намерих това за ненужно.
Ако не искате да използвате лепило (тъй като е вредно, когато се използва на закрито), можете да използвате винтове, където фитингът се среща с тръбата.
Опитах се фабричните маркировки на тръбите да са насочени към задната част на масата (където са кръстовете за интервал). Така те няма да се забелязват и впоследствие няма да се налага премахването им с ацетон. На снимката се вижда, че в един случай не съм гледал този момент. Учи се от грешките ми.
Монтаж: страна 2.
Голяма маса от пластмасови тръби

Следващият етап на сглобяване е подобен на първия, само че сега трябва да направите втората (дясна) страна на масата, огледално копие на лявата страна. Следователно пространственият кръст трябва да изглежда в обратната посока.

Монтаж: гръб


Голяма маса от пластмасови тръби

Сега е време да сглобите гърба на масата, което е доста просто. За тази стъпка ще ви трябват монтажни съединители, тапи и две напречни елементи. Свържете напречните елементи отстрани с 50 cm (30”) тръби, както е показано на фигурата.
Когато сглобявате и залепвате централната стойка, трябва да направите това в хоризонтално положение на пода, така че всички елементи да са в една равнина.

Сглобяване на маса: комбиниране на части


Голяма маса от пластмасови тръби

Голяма маса от пластмасови тръби

Сега е време да съберем всичко свързано с пластмасата в една структура.
Свържете задните странични тръби към съответните фитинги от дясната и лявата страна, както е показано на фигурата. Отново препоръчвам първо да направите всичко без лепило, за да сте сигурни, че всичко пасва равномерно.
След като видите, че частите могат да бъдат залепени заедно, разглобете частите и нанесете лепило върху вътрешността на първите странични кръстове на пространството и поставете задните странични тръби в тях. Докато лепилото е още мокро, проверете дали частите са закрепени равномерно. Натиснете парчетата за 30 секунди.
След това нанесете лепило върху съответните елементи от втората страна и го свържете към гърба по подобен начин. Натиснете отново за 30 секунди.
Вашата основа за маса вече е готова. И масата е почти готова.

Монтаж: плот


Голяма маса от пластмасови тръби

Голяма маса от пластмасови тръби

Проблем с кухи врати: Вратата с куха сърцевина се състои от рамка и вътрешни ребра, които са поставени между листовете за допълнителна здравина. Всички кухини се запълват с картон, пяна или се оставят празни.
Тъй като е трудно да се определи къде се намират тези ребра, ние закрепваме плота на случаен принцип. Ако се окажете в празнота, използвайте котва за гипсокартон.
Как протича целият процес: Поставете кухата врата на пода със страната надолу, която трябва да е горната част на плота. Обърнете структурата на PVC тръбата и я поставете върху повърхността на вратата, така че закрепващите съединители да са върху вратата.
Подравнете пластмасовата рамка така, че да стои в центъра, докато крепежните елементи трябва да са на еднакво разстояние от краищата на плота. След това използвайте молив, за да маркирате къде трябва да се завият винтовете.
Отстранете пластмасовата конструкция от плота настрани. С бормашина или отвертка завийте винтовете на маркираните места.
Ако влизат лесно, значи си на празно място. Развийте винта и поставете дюбела.
Ако винтът влезе със сила във вратата, вие сте ударили парче дърво в рамката или ръба. Самото закрепване ще бъде надеждно и не са необходими дюбели.
След като определите кои места изискват дюбели и кои не, отстранете всички винтове и поставете пластмасовата основа обратно върху плота, за да се уверите, че всички отвори съвпадат с отворите в монтажните втулки.
ЗАБЕЛЕЖКА:
Всичко това може да се избегне, като се използва масивна врата като плот. В моя случай кухата врата беше използвана само с цел икономия.
Накрая свържете плота към основата с винтове. Вече имате напълно сглобена маса, която е обърната с главата надолу.

Обработка на плотове с импрегниране


Голяма маса от пластмасови тръби

Голяма маса от пластмасови тръби

Най-накрая имате огромно, здраво, напълно функционално бюро.
Сега можете да нанесете боя или други продукти върху плота. Решихме да оставим всичко естествено, но водните петна се открояват силно върху тънка повърхност, затова препоръчваме да използвате водоотблъскваща импрегнация или боя.
Както при всеки проект, включващ пластмасови тръби, размерите на масата могат лесно да се променят в зависимост от вашите нужди. Вратите се предлагат в по-малки размери, така че тръбите могат да бъдат направени по-къси. Можете също така да увеличите височината на масата, като замените тръбните елементи с дължина 8 см с по-дълги.

Надявам се да ви е харесало четенето на този урок.
Оригинална статия на английски език
Коментирайте
 • папионкаУсмихни сесмее сеИзчервяванеусмивкаотпуснат отпуснатусмивка
  сърце_очиkissing_heartцелуване_затворени_очизачервенаоблекченудовлетворенусмивка
  намигвамизплезен_език_намигащо_окоизплезен език затворени очиухиленцелуванеизплезен_езикспящ
  притесненнамръщенизмъченотворена устагримасаобърканпритихнал
  безизразеннезабавенsweat_smileпотразочарован_облекченуморенпасивен
  разочарованобърканстрахливстудена потупорствамплачаридание
  радостудивенвикуморено_лицеядосаняросттриумф
  сънливвкусномаскаслънчеви очилазамаяно_лицеимпусмихнат_имп
  неутрално_лицеno_mouthневинен
4 минус едно =
Коментари (0)

Как да направите шипове за обувки с шипове от стара гума със собствените си ръце

Колан с мъниста | Направи го сам

Как да избегнем прогаряне при заваряване на тънкостенни тръби

Как се готвят домашни колбаси | Направи го сам

«Направете го сами - със собствените си ръце» - сайт за интересни домашно приготвени продукти от скрап материали и предмети у дома. Стъпка по стъпка майсторски класове със снимки и описания, технологии, лайфхакове - всичко, от което се нуждае истински майстор или просто занаятчия за ръкоделие. Занаяти с всякаква сложност, голям избор от направления и идеи за творчество.

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня