Направи го сам
Лайфхакове, майсторски класове, полезни съвети, рецепти.
У дома » Полезно и интересно » Проста сушилня за обувки „направи си сам“.
Пролетта и есента са сезоните, когато обувките особено често се мокрят поради честите дъждове. Обувките, които не са изсушени, могат да навредят на здравето ви, като доведат до хипотермия на краката ви. И самите обувки няма да издържат дълго. Каквото и да се случи, ще ви покажа как да направите много просто устройство, което ще ви позволи да избегнете тези проблеми.
Проста сушилня за обувки Направи си сам

Сушилнята за обувки се състои само от три компонента. Не е толкова просто, а по-скоро най-просто. Е, аз лично не съм го виждал по-прост. Въпреки своята простота, той има редица значителни предимства:
 • - Ниска консумация на енергия.
 • - Малък размер. Можете да го вземете със себе си навсякъде без никакви проблеми.
 • - Можете да опитате батерии или акумулатори като захранване. И в резултат на това можете да изсушите обувките си навсякъде, да речем по време на туризъм, летен риболов и др.

Сушилнята няма нагревателни елементи и изсушава обувките ви с проста вентилация. Методът е доста ефективен и времето за съхнене не е по-дълго от това на електрическа сушилня, въпреки че всичко зависи от външната влажност на въздуха.

Какво ви трябва за сушилня за обувки?


 • - Захранване 12 V (5 V).
 • - Два охладителя (вентилатора) на 12 V от компютъра.

Монтаж на сушилня


Взимаме два вентилатора и ги свързваме паралелно към захранването. Ние изолираме с електрическа лента или термосвиваеми тръби. И вашата сушилня за обувки е готова. Поставяме ветрилата върху обувките или ако ги вмъкнем в обувките. И включваме блока към мрежата.
Проста сушилня за обувки Направи си сам

Проста сушилня за обувки Направи си сам

Ако скоростта на сушене не е толкова важна за вас, тогава можете да вземете захранване от 5 волта (зарядно за телефон). Това ще увеличи времето за съхнене на обувките, но ще намали шума от вентилаторите. Разбира се, не е голям, но все пак някой може да не го хареса.
Бих искал да добавя, че можете да свържете поне 10 вентилатора към едно захранване и да изсушите 5 чифта обувки. Достатъчно за цялото семейство. И ако изведнъж сте мокри и има само една сушилня, ще ви отнеме само няколко минути, за да направите още няколко сушилни, ако, разбира се, имате всички елементи под ръка.
Проста сушилня за обувки Направи си сам
Коментирайте
 • папионкаУсмихни сесмее сеИзчервяванеусмивкаотпуснат отпуснатусмивка
  сърце_очиkissing_heartцелуване_затворени_очизачервенаоблекченудовлетворенусмивка
  намигвамизплезен_език_намигащо_окоизплезен език затворени очиухиленцелуванеизплезен_езикспящ
  притесненнамръщенизмъченотворена устагримасаобърканпритихнал
  безизразеннезабавенsweat_smileпотразочарован_облекченуморенпасивен
  разочарованобърканстрахливстудена потупорствамплачаридание
  радостудивенвикуморено_лицеядосаняросттриумф
  сънливвкусномаскаслънчеви очилазамаяно_лицеимпусмихнат_имп
  неутрално_лицеno_mouthневинен
5+две=
Коментари (2)
 1. Евгений Гуриевич
  #1 Евгений Гуриевич гости 3 август 2019 г. 19:12 ч
  1
  Вентилаторите трябваше да бъдат взети по-малки и върху тях да се опънат маркучи -
  в противен случай вентилацията в най-критичното място на ботуша (пръстите) ще бъде твърде слаба.
 2. Дебел БиГ
  #2 Дебел БиГ гости 6 септември 2019 г. 08:01 ч
  4
  Глупостите с вентилатори НЯМА да съхнат при 100% влажност, а две торби силикагел (по 100-150 грама всяка), които често се поставят в оборудване за транспортиране, които преди това са поставени на радиатор или на достатъчно топло място и са поставени в обувките, за половин час, цялата влага от ботушите... За филцовите ботуши ви трябват повече торби, но торбите от 300 грама ще изтеглят влагата от влажните филцови ботуши... И не забравяйте, след като изсушите обувките , върнете тези торби обратно в батерията, където след час-час и половина ще са отново готови за употреба... При такова сушене обувките изсъхват и НЕ се деформират, което често се случва при директно сушене на радиатора...

Как да измерите голям ток от 1000 A с конвенционален мултицет

Коледна елха от сатенена панделка | Направи го сам

Как да си направим мини 3,7 V електрически поялник с бързо нагряване на върховете

Интелигентен начин да поддържате плочките си в банята чисти и без мръсотия и плесен.

«Направете го сами - със собствените си ръце» - сайт за интересни домашно приготвени продукти от скрап материали и предмети в домашни условия. Стъпка по стъпка майсторски класове със снимки и описания, технологии, лайфхакове - всичко, от което се нуждае истински майстор или просто занаятчия за ръкоделие. Занаяти с всякаква сложност, голям избор от направления и идеи за творчество.

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня