Направи го сам
Лайфхакове, майсторски класове, полезни съвети, рецепти.
У дома » Различен » Бижута и бижута » Лента за глава с диви цветя
Лента за глава с маргаритки и метличина, изработена от плат в техниката гилош.
Лента за глава с диви цветя

И за това ще ви трябват следните материали и инструменти:
 • - желязна джанта.
 • - двустранна тънка лента.
 • - синя тънка лента за лентата за глава.
 • - ножици.
 • - запалка.
 • - поялник с фин връх.
 • - малко парче стъкло или плочка.
 • - два кръга от тенекия с диаметър 4,5 см.
 • - 5 см панделка в бяло, жълто и синьо (може да се използва синтетичен плат).
 • - желязна линийка.
 • - пистолет за лепило.
 • - памучни тампони за уши.
 • - зелен филц.
 • - сини тичинки за цветя.
 • - обикновена черна нишка.
 • - малко бяла боя.

Имаме всичко готово и да се захващаме за работа. Да започнем с ръба. Тъй като лепилото не залепва добре към метала, ще използваме двустранна лента.
Лента за глава с диви цветя

Залепваме лента от лента към горната страна и по цялата дължина на джантата. Ако излиза извън ръбовете, трябва да се изреже стриктно според ширината на нашата основа. След това върху лентата трябва да прикрепите тънка лента. В самото начало на ръба залепваме няколко завъртания на лента, отивайки към горната и долната страна на основата. Така че при използване на продукта няма натиск зад ушите.И след това прикрепяме лентата само върху лентата, повдигайки защитното фолио.
Лента за глава с диви цветя

И завършваме обработката на ръба с къдрици на втория ръб на основата.
Лента за глава с диви цветя

Сега можем да преминем към цветовете. Ние ще го изработим от панделки или синтетичен плат с желания цвят. Самата композиция ще съдържа 5 метличини и 4 маргаритки. И за това изрязваме 16 бели квадрата и ще има 40 сини. Всички са с размери 4,5 см.
Лента за глава с диви цветя

И ще го изрежем с нагрята поялник върху подготвената повърхност. Използваме два тенекиени шаблона. Един кръг трябва да се модифицира, като се направят зъби по целия ръб.
Лента за глава с диви цветя

С помощта на шаблона изрежете къдрави сини листенца. А белият кръг има нужда от допълнителна обработка. Първо поставяме точка в центъра. След това, с помощта на линийка и поялник, първо разделяме кръга на 4 равни части, след което разделяме всяка четвърт на 3 венчелистчета с две линии. Само не забравяйте да оставите недокоснат кръг с диаметър 1 см в средата на детайла. Оказва се лайка с 12 венчелистчета. Остава само внимателно да заоблите острите ъгли на всяко листенце с помощта на запалка.
Лента за глава с диви цветя

Сега можете да преминете към сглобяването на маргаритките. Само допълнително трябва да направите заготовки за центровете. От жълта панделка или плат изрязваме ленти с дължина 18 см и височина 1 см. На тях правим малки ресни. Ще ни трябват и 4 кръга от филц с диаметър около 2 см. А за основата на центровете ще използваме изрязаната половина на клечка за уши.
Лента за глава с диви цветя

Естествено, първо ще започнем да залепваме средата на лайката. Първо запечатваме памучната вата с ресни, а след това поставяме останалата лента около пръчката на същото ниво. Нанасяме лепило само върху долния ръб на заготовката на ресни.
Лента за глава с диви цветя

След това изправяме средата и последователно залепваме два кръга от венчелистчета отдолу, като ги прокарваме през предвидения център.
Лента за глава с диви цветя

И когато лепилото е добре фиксирано, изрязваме пръчката на нивото на последните листенца. И отгоре на разреза прикрепяме зелен кръг от филц.
Лента за глава с диви цветя

Правим всичките 4 маргаритки по същия начин.
Лента за глава с диви цветя

Сега да преминем към дренки. За едно цвете ще ви трябват 8 сини кръга от венчелистчета, парче филц с диаметър 2 см и макара с конец.
Лента за глава с диви цветя

Първо, нека обработим подготвените кръгове. Сгънете детайла наполовина хоризонтално, като държите гънката нагоре. След това го сгъваме отново наполовина, но го накланяме настрани. След това държим детайла за сгънатата среда и отново сгъваме получените две гънки наполовина. Спускаме ъглите надолу отделно, само в различни посоки, получаваме общ сгънат триъгълник. Използваме запалка, за да закрепим средата, така че монтажът да не се отвори напълно. Правим 8 венчелистчета.
Лента за глава с диви цветя

Сега ще ги прикрепим към зеления кръг. Първо лепим в противоположни посоки. Горна, долна, противоположни страни.
Лента за глава с диви цветя

Използвани се оказаха само 4 заготовки. А останалите трябва да се поставят един по един между първите прикрепени.
Лента за глава с диви цветя

Събираме всичките 5 дренки, центърът на цветето засега остава свободен.
Лента за глава с диви цветя

Сега имаме нужда от тичинки, които ще направим от черни конци. Навиваме нишки около 4 пръста на ръката си, около сто оборота. След това мислено разделете сгънатите нишки на 3 части. И го залепваме на две места, като даваме време на лепилото да стегне.
Лента за глава с диви цветя

След това използвайте ножица, за да разрежете всяка лента лепило наполовина. Веднага трябва допълнително да третирате секциите с лепило, така че нишките да не изскачат. Изравняваме височината на получените тичинки и ги изправяме.
Лента за глава с диви цветя

И ги прикрепяме добре към центъра на всяка метличина. Разпределяме го така, че да няма празно място.
Лента за глава с диви цветя

За да завършите цветето, остава само да го боядисате с бяла боя и да ходите малко по горните ръбове на тичинките.Оставете да изсъхне добре, защото различните бои имат собствено време за съхнене.
Лента за глава с диви цветя

Е, дойде време да съберем цялата композиция върху подготвената основа. Допълнително ще подготвим 8 китки готови тичинки за цветя. Всеки детайл съдържа 5 нишки, прегънати наполовина и залепени отдолу.
Лента за глава с диви цветя

Ще прикрепим тези гроздове към маргаритки, като ги поставим от центъра на една и съща линия. Просто го завъртете в различни посоки и го залепете върху филца.
Лента за глава с диви цветя

Сега прикрепяме всички готови цветя към лентата за глава. Първо залепваме метличината строго в средата на основата. От двете му страни поставяме по една лайка. Поставяме тичинките отстрани на метличината.
Лента за глава с диви цветя

След това просто следваме реда на заготовките и ги залепваме, редувайки цветя. Завършване на композицията с метличина.
Лента за глава с диви цветя

Не забравяйте и другата страна на работата. Изрязваме още 9 зелени заготовки и ги използваме, за да покрием всички места, където цветята се съединяват с ръба. Ако има панделка, на която пише ръчна изработка, можете да прикачите и нея.
Лента за глава с диви цветя

Сега работата е завършена. Красива лента за глава с диви цветя е готова.
Лента за глава с диви цветя

Успех на всички!
Коментирайте
 • папионкаУсмихни сесмее сеИзчервяванеусмивкаотпуснат отпуснатусмивка
  сърце_очиkissing_heartцелуване_затворени_очизачервенаоблекченудовлетворенусмивка
  намигвамизплезен_език_намигащо_окоизплезен език затворени очиухиленцелуванеизплезен_езикспящ
  притесненнамръщенизмъченотворена устагримасаобърканпритихнал
  безизразеннезабавенsweat_smileпотразочарован_облекченуморенпасивен
  разочарованобърканстрахливстудена потупорствамплачаридание
  радостудивенвикуморено_лицеядосаняросттриумф
  сънливвкусномаскаслънчеви очилазамаяно_лицеимпусмихнат_имп
  неутрално_лицеno_mouthневинен
5+две=
Коментари (1)
 1. Иринаалекса
  #1 Иринаалекса гости 7 август 2017 10:40
  0
  Наистина ми хареса. Всичко изглежда толкова лесно и просто, но резултатът е изключително нещо. Благодаря ви за страхотната идея и подробния майсторски клас!

Как да увеличите налягането на водата със собствените си ръце

Сива птица | Направи го сам

Направи си сам - занаяти и майсторски класове | Страница 225

Усилвател 4x22 W | Направи го сам

«Направете го сами - със собствените си ръце» - сайт за интересни домашно приготвени продукти от скрап материали и предмети в домашни условия. Стъпка по стъпка майсторски класове със снимки и описания, технологии, лайфхакове - всичко, от което се нуждае истински майстор или просто занаятчия за ръкоделие. Занаяти с всякаква сложност, голям избор от направления и идеи за творчество.

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня