Направи го сам
Лайфхакове, майсторски класове, полезни съвети, рецепти.
У дома » Различен » Бижута и бижута » Гривна с горещо лепене “Черната лагуна”
Обикновен пистолет за горещо лепило може да се използва не само за залепване на различни части, но и за създаване на различни занаяти и декорации. не ми вярваш Нека направим гривна с помощта на горещо лепило. Дори и начинаещ може да се справи.
Гривна с горещо лепило

Започнете!
За да създадем гривна, ще ни трябва:
 • - пистолет за горещо лепило с 1 – 2 лепилни пръчици;
 • - фолио;
 • - черен лак за нокти;
 • - бял лак за нокти с кракел ефект (може да се замени с бяла акрилна боя);
 • - прозрачен лак за нокти;
 • - Лепило Момент;
 • - закопчалка - карабина за гривна и два пръстена;
 • - резачки за тел и клещи;
 • - мазна сметана.

Гривна с горещо лепило

Стъпка 1. Вземете верига, за предпочитане черна, защото... гривната ще бъде тъмна. Преди да направите това, не забравяйте да измерите китката си, така че гривната да не се окаже твърде голяма или твърде малка. След това прокарваме пръстен през единия край на веригата и го затваряме с клещи. От другата страна също нанизваме халка с карабинер за закопчаване.
Гривна с горещо лепило

Стъпка 2. Вземете фолио. Намажете го с богат крем, така че капчиците да се отлепят добре от фолиото.Изстискайте малки капки лепило върху фолиото с помощта на пистолет за горещо лепило; те трябва да се окажат плоски, като половин мъниста. Това ще бъдат мънистата за гривната. Броят на мънистата зависи от дължината на веригата. (При този продукт дължината на верижката е 14 см и се получават приблизително 10 мъниста)
Забележка: Изчакайте, докато пистолетът се загрее и лепилото е много горещо. В противен случай капките ще се окажат небрежни и криви. Когато работите с горещо лепило, бъдете внимателни и обърнете специално внимание на безопасността на децата, тъй като пистолетът за лепило се нагорещява и лепилото излиза много горещо.
Гривна с горещо лепило

Гривна с горещо лепило

Стъпка 3. Когато перлите от лепило изсъхнат, трябва да ги нарисувате с черен лак за нокти. По-добре е да направите това, без да ги откъсвате от фолиото. След това вземете бял лак за нокти с ефект на напукване и го нанесете върху черния лак. Впоследствие лакът ще се напука и ще създаде мраморен ефект. Ако нямате такъв лак, тогава можете да използвате обикновена бяла акрилна боя или бял лак за нокти, като рисувате тънки, неравни линии, за да създадете мраморен ефект. Поправяме всичко с прозрачен лак за нокти.
Гривна с горещо лепило

Стъпка 4. Залепете нашите мъниста към веригата. Това може да стане с помощта на същия пистолет за горещо лепило или лепило Moment. Тъй като ми остана едно мънисто повече, направих друг пръстен. За да направя това, залепих едно мънисто към основата на пръстена, което може да бъде закупено във всеки магазин за занаяти.
Гривна с горещо лепило

Гривната е готова! Предимството на такава гривна е, че можете сами да създадете формата на мънистата и да промените цветовете. Всеки може да се почувства като дизайнер, създаващ уникално бижу.
Гривна с горещо лепило
Коментирайте
 • папионкаУсмихни сесмее сеИзчервяванеусмивкаотпуснат отпуснатусмивка
  сърце_очиkissing_heartцелуване_затворени_очизачервенаоблекченудовлетворенусмивка
  намигвамизплезен_език_намигащо_окоизплезен език затворени очиухиленцелуванеизплезен_езикспящ
  притесненнамръщенизмъченотворена устагримасаобърканпритихнал
  безизразеннезабавенsweat_smileпотразочарован_облекченуморенпасивен
  разочарованобърканстрахливстудена потупорствамплачаридание
  радостудивенвикуморено_лицеядосаняросттриумф
  сънливвкусномаскаслънчеви очилазамаяно_лицеимпусмихнат_имп
  неутрално_лицеno_mouthневинен
5+две=
Коментари (1)
 1. Лалика
  #1 Лалика гости 21 август 2017 11:31 ч
  0
  Но идеята е наистина интересна! Можете да опитате да направите такива мъниста не само за украса на гривна, но и на дрехи или чанта.

Усилвател 2х35W. | Направи го сам

Майсторски класове по канзаши Направи си сам | страница 4

Великденски яйца | Направи го сам

Как да си направим сандък с инструменти от PVC тръба

«Направете го сами - със собствените си ръце» - сайт за интересни домашно приготвени продукти от скрап материали и предмети в домашни условия. Стъпка по стъпка майсторски класове със снимки и описания, технологии, лайфхакове - всичко, от което се нуждае истински майстор или просто занаятчия за ръкоделие. Занаяти с всякаква сложност, голям избор от направления и идеи за творчество.

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня