Направи го сам
Лайфхакове, майсторски класове, полезни съвети, рецепти.
У дома » Различен » Бижута и бижута » Майсторски клас на комплекта „Ябълков цвят“.
Лента за коса и брошка от пластичен велур.
комплект Ябълков цвят

Нека започнем с избор на материали за направата на прекрасен комплект. Да подготвим:
 • - пластмасов велур в бял и маслинен цвят.
 • - ножици.
 • - основа за брошка.
 • - желязна джанта.
 • - тънка двустранна лента.
 • - тел.
 • - флорално зелено тиксо.
 • - пластмасов отпечатък за листа.
 • - запалка.
 • - стъклена декоративна топка.
 • - дунапренена гъба.
 • - сух пастел.
 • - фолио.
 • - мокри кърпички.
 • - тичинки за цветя.
 • - Лепило "Момент".
 • - резачки за тел.

И да преминем към производството. За цялата композиция ще направим 10 големи цветя и 5 по-малки. Още 14 пъпки и 20 листа. Ще работим без шаблони. Да започнем с големи венчелистчета за цветята. Нарежете ленти от бял велур с ширина 2 см.
комплект Ябълков цвят

След това от тях правим 50 квадрата със страна 2 см.
комплект Ябълков цвят

След това изрязваме венчелистчета от всяка заготовка. Държим квадрата за един ъгъл и просто внимателно заобляме останалите.
комплект Ябълков цвят

И ние правим венчелистчета за по-малки цветя от квадрати от 1,5 см и изрязваме 63 заготовки.
комплект Ябълков цвят

По същия начин правим листа от зелен велур, използвайки заготовки с размер 2 см. Отрязваме само страничните ъгли.
комплект Ябълков цвят

От същите 2 см зелени заготовки трябва да изрежете чашелистчетата за 14 пъпки. Този детайл изглежда като цвете с 4 венчелистчета. Квадратът трябва да бъде сгънат наполовина два пъти и получаваме квадрат, разделен на 4 равни части. А ъглите на квадрата ще служат като върхове на чашелистчетата. С помощта на ножица изрязваме само вдлъбнатините между венчелистчетата.
комплект Ябълков цвят

Сега да преминем към жицата. За листата изрежете 13 парчета с дължина 8 см. Пъпките се нуждаят от 14 парчета с дължина 6 см. А за цветя ще използваме 16 парчета по 5 см. Ще започнем да обработваме всички тези части с заготовки за цветя. Прикрепяме 3 тичинки към шест сегмента. А към останалите 10 части прикрепяме пет тичинки. И ние увиваме зелена флорална лента върху тези подготвени части, добре покривайки кръстовището на жицата с тичинките. След това лентата трябва да се прекара върху всички подготвени телени заготовки.
комплект Ябълков цвят

Сега преминаваме към обработката на всички изрязани части. Да започнем със зелени листа. Първо изрязваме малки прорези по ръба. Под топлината на запалка те се отварят красиво. След това се нуждаете от вени по листата. Те могат да бъдат направени по два начина. Първият е просто да рисувате върху предната страна на листа с клечка за зъби. И при втория метод загряваме детайла със запалка и бързо нанасяме текстурата на листа върху пластмасовия отпечатък. Притискаме добре и получаваме и жилки.
комплект Ябълков цвят

След това даваме на получените листа лек нюанс по краищата, използвайки зелен пастел. Просто вземете малко боя с влажна кърпа и я прокарайте върху листата от двете страни.Освен това загряваме доста средата на листа със запалка по грешната страна и огъваме частта наполовина, укрепвайки централната вена.
комплект Ябълков цвят

Продължаваме да работим с листата. Прикрепяме листа към 13 подготвени големи стъбла. Можете просто да го залепите в центъра на частта и ние ще го направим с повишено сцепление. Пробиваме листа два пъти с тел от основата нагоре и след това залепваме краищата на жицата и долната част на листа. След това, ако желаете, можете допълнително да тонирате ставата.
комплект Ябълков цвят

Сега да преминем към чашелистчетата. Те трябва да бъдат оцветени от двете страни, първо две срещуположни части и от втората страна другите две. И обработката е много проста. Отново сгъваме частта наполовина и я превъртаме с пръсти, след което я изправяме малко.
комплект Ябълков цвят

комплект Ябълков цвят

След това започваме да правим основите за пъпките. Ще ви трябват 14 парчета фолио със страна около 8 см. Разточете на топки. Размерът се определя от дължината на малките листенца, които трябва изцяло да лежат отдолу нагоре върху фолиото. С помощта на ъгъла на ножицата правим вдлъбнатина върху топката. И на жицата от едната страна правим малък цикъл. След това вкарваме жицата във вдлъбнатината и с ножица притискаме плътно горния ръб на фолиото към жицата. Получаваме стъбло с основа за пъпка.
комплект Ябълков цвят

комплект Ябълков цвят

Време е да работим с цветни листенца. Да започнем с оцветяването. С помощта на влажна кърпа вземете малко розова боя и преминете по долния ъгъл на венчелистчето от двете страни. След това сглобяваме няколко парчета и боядисваме страните на разреза с него. Ние обработваме всички венчелистчета по същия начин.
комплект Ябълков цвят

Сега трябва да дадете нова форма на боядисаните венчелистчета. За помощ ще използваме стъклена декоративна топка. Държим венчелистчето за острия ръб, загряваме го отдолу със запалка, бързо го поставяме върху гумената пяна и веднага го притискаме с топката.
комплект Ябълков цвят

Получават се малки вдлъбнатини. Ние правим всички венчелистчета по същия начин.
комплект Ябълков цвят

Сега имаме готови всички основни части. И преминаваме към сглобяването на пъпките. За едно ще ви трябва стъбло с основа, чашелистче и 3 малки венчелистчета. Залепваме венчелистчетата върху фолиото едно по едно, основното е да покриете напълно цялата основа. След това вкарайте жицата в средата на зелената част, повдигнете я и я залепете върху пъпката.
комплект Ябълков цвят

След това ще направим малки цветя. Нека подготвим стъбло с 3 тичинки и 4 по-малки венчелистчета.
комплект Ябълков цвят

Залепваме венчелистчетата към тичинките в кръг, като нанасяме лепило само върху самия ръб на заготовките. Малките цветя се оказват полузатворени. За да се отворят големи цветя, трябва допълнително да огънете острия ръб на всяко венчелистче. Загрейте го малко със запалка и регулирайте наклона надолу. Просто трябва да вземете предвид, че вдлъбнатата част на венчелистчето и огъването на ъгъла са насочени надолу. А при сглобяването на самото цвете използваме стъбло с 5 тичинки и пет венчелистчета. Което се опитваме да залепим само към огънато дъно на детайла. Подреждаме ги в кръг.
комплект Ябълков цвят

Сега нека започнем да сглобяваме брошката. Първоначално прикрепяме заготовката за брошката към телена основа, това ще даде здрава основа за цялата брошка. Да вземем тънка и по-дебела тел, най-малката основа и тиксо.
комплект Ябълков цвят

Правим буквата "Т" от дебела тел. Ширината на горната напречна греда трябва да съответства на дължината на малката основа. С помощта на тънък проводник през дупките в основата го прикрепяме към огъната тел. Прилагаме получената структура върху себе си и определяме въртенето на закопчалката на иглата, като отрязваме излишната дължина на крака. И ние обвиваме и затваряме всички връзки и нередности със зелена лента. Увиваме дългите ръбове на жицата отделно, те ще служат като стъбла в брошки.
комплект Ябълков цвят

Брошката ще съдържа 4 пъпки, едно малко и две големи цветя. Използваме 3 листа на стъблото и три допълнителни, без тел. За удобство на сглобяването на цялата композиция ще направим няколко букета. Първо прикрепяме 3 пъпки заедно.
комплект Ябълков цвят

Под всяка пъпка поставяме листо със стъбло.
комплект Ябълков цвят

Следващият букет от две цветя, голямо и малко. Поставяме ги малко под първия.
комплект Ябълков цвят

И в последния букет ще има пъпка и голямо цвете. И го прикрепяме още по-ниско върху нашата структура. Остава само да залепите 3 листа по ваша преценка. Препоръчително е да затворите грозните места. Можете да завъртите къдрица от тънкия ръб на жицата. Не лепете нищо от грешната страна, ще има само закопчалка. Брошката е готова.
комплект Ябълков цвят

Нека започнем да работим върху ръба. Първата стъпка е да обработите самата желязна джанта. Първо залепете двустранна лента към външната част. Ако лентата е по-широка от необходимия размер, просто отрежете излишното. След това отстранете второто фолио и прикрепете тънка лента маслинова кърпа и отрежете излишното. По краищата на джантата правим допълнително обвиване с велур. И основата за декориране на лентата за глава е готова.
комплект Ябълков цвят

При сглобяването ще направим същото като брошката. Ще съберем всичко в букети и ще ги прикрепим един по един. А в свободното място веднага ще уредим предварително всички детайли. Правим сдвоени букети. Два букета от горните, които ще бъдат в средата. Два големи цвята и лист на стебло. Във втората двойка свързваме пъпка, лист и малко цвете. Третата двойка от две големи цветя с лист. Следващата двойка ще бъде две малки цветя с лист на стъблото. И останаха букети от три пъпки.
комплект Ябълков цвят

И сега всичко това трябва да бъде закрепено към основата. Определете средата на ръба. Поставете първите два букета по-близо до центъра и отрежете излишната тел.Залепваме и допълнително използваме флорална лента, която увиваме изцяло около основата.
комплект Ябълков цвят

Пробваме и следните букети и ги прикрепяме под основата. Не поставяме букетите много близо. Увиваме лентата без пропуски от вътрешната страна. Обратната страна също трябва да е красива.
комплект Ябълков цвят

И така един по един прикрепяме всички готови букети. И с лентата стигаме до самото дъно на основата.
комплект Ябълков цвят

И остават свободни листа, които трябва да се поставят и върху ръба. Не забравяйте да залепите една по една под последните пъпки, а останалите поставете по цялата конструкция от двете страни на места, където няма красива връзка. Изправяме цветята, защото ги имаме на тел. Лентата за глава е готова.
комплект Ябълков цвят

Успех на всички!
Коментирайте
 • папионкаУсмихни сесмее сеИзчервяванеусмивкаотпуснат отпуснатусмивка
  сърце_очиkissing_heartцелуване_затворени_очизачервенаоблекченудовлетворенусмивка
  намигвамизплезен_език_намигащо_окоизплезен език затворени очиухиленцелуванеизплезен_езикспящ
  притесненнамръщенизмъченотворена устагримасаобърканпритихнал
  безизразеннезабавенsweat_smileпотразочарован_облекченуморенпасивен
  разочарованобърканстрахливстудена потупорствамплачаридание
  радостудивенвикуморено_лицеядосаняросттриумф
  сънливвкусномаскаслънчеви очилазамаяно_лицеимпусмихнат_имп
  неутрално_лицеno_mouthневинен
5+две=
Коментари (1)
 1. Алена
  #1 Алена гости 7 август 2017 10:33 ч
  1
  Всичко се получава толкова красиво за теб, но за мен все още не толкова, но не се отказвам. Мисля, че такъв подробен майсторски клас и дори с куп подробни снимки е това, от което се нуждая. Ще тренирам докато го получа! Благодаря за информацията.)

Парично цвете | Направи го сам

Спасяване на стари сандали | Направи го сам

Електроника | Страница 33 | Направи го сам

Направи си сам модифициране

«Направете го сами - със собствените си ръце» - сайт за интересни домашно приготвени продукти от скрап материали и предмети в домашни условия. Стъпка по стъпка майсторски класове със снимки и описания, технологии, лайфхакове - всичко, от което се нуждае истински майстор или просто занаятчия за ръкоделие. Занаяти с всякаква сложност, голям избор от направления и идеи за творчество.

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня