Направи го сам
Лайфхакове, майсторски класове, полезни съвети, рецепти.
У дома » Занаятчийски техники » Декор » Декорация на бутилка » Декупаж на бутилки за начинаещи
Напоследък те набират популярност настоященаправени със собствените си ръце. Един вид такава работа е декупаж стъклени бутилки. Изглежда проста идея, но предоставя толкова много възможности. Както се казва, всичко зависи от въображението и желанието. В тази статия ще разгледаме декупаж на стъклена бутилка за начинаещи. С прост и достъпен набор от материали и прости декоративни елементи.
Необходими материали.
Декупаж на бутилки за начинаещи

Минималният набор от материали включва стъклена бутилка, конец (канап), лепило и мъниста за декорация. Лепилото за работа може да бъде различно, най-вероятно зависи от избора на самия дизайнер, модерно е да се използва PVA-M, моментен универсален или моментен гел и, разбира се, можете да използвате пистолет за лепило с патрони за лепило. Материалите за декорация също могат да бъдат различни, мъниста с различни цветове и форми, мъниста, кристали, дантели, копчета, сухи цветя и много други. Всичко зависи от въображението и желанието. Можете да комбинирате увиване с канап и боядисване. Точно същото, както може да бъде различно декор, формата на избраната бутилка също може да бъде разнообразна.
Дизайн на стъклена бутилка.
След като всички материали са събрани, започнете подготвителната работа за декупаж. Измийте добре бутилката, като отстраните стикерите. Дайте време за пълно изсъхване. Започваме от дъното на бутилката. За да направите това, намажете малка лента с лепило и я увийте с канап, като притискате и издърпвате конеца плътно. За красота и малко жар, можете да плетете плитка на една кука и да започнете първия ред с нея, плавно превръщайки се в прости завои на конец.
Като една от многото опции можете да направите празнина, като се оттеглите на произволна височина и продължите да увивате бутилката. Докато се приближавате до врата, лентата за лепило може да се увеличи на височина. Това ще намали малко прекараното време. По същия принцип увиваме тапата от бутилката.
Декор на готова стъклена бутилка.
Когато основната част от работата е свършена, можете да започнете да декорирате. В този случай, като украса за начинаещ, предлагаме да направите къдрици от същия канап в оставената празнина и да ги прикрепите към бутилката с лепило. В самата намотка залепваме мънисто, предварително избрано по цвят, форма и желание. Можете също така да добавите лък, направен от канап, ако желаете. С натрупването на опит в тази посока декорът може да стане по-сложен. В лявото пространство можете да рисувате с акрилни бои, от проста геометрия до индивидуални композиции, които съответстват на цвета и контраста на формата на бутилката и канап, избран за тази работа.
Декупаж на бутилки за начинаещи

Обикновена бутилка, трансформирана по този начин, се превръща във ваза, която може да се използва за украса на всяка стая, било то балкон, коридор или всяка стая. Можете да го напълните с вода и да поставите свежи цветя без страх. Можете да го затворите с декорирана тапа и да получите семпла фигурка.Бутилките могат да бъдат декупажирани с канап от всякакъв цвят, акрилни бои и всякакви материали за декорация. Всичко зависи от полета на фантазията. Желаем ви успех и интересни идеи в тази работа.
Коментирайте
 • папионкаУсмихни сесмее сеИзчервяванеусмивкаотпуснат отпуснатусмивка
  сърце_очиkissing_heartцелуване_затворени_очизачервенаоблекченудовлетворенусмивка
  намигвамизплезен_език_намигащо_окоизплезен език затворени очиухиленцелуванеизплезен_езикспящ
  притесненнамръщенизмъченотворена устагримасаобърканпритихнал
  безизразеннезабавенsweat_smileпотразочарован_облекченуморенпасивен
  разочарованобърканстрахливстудена потупорствамплачаридание
  радостудивенвикуморено_лицеядосаняросттриумф
  сънливвкусномаскаслънчеви очилазамаяно_лицеимпусмихнат_имп
  неутрално_лицеno_mouthневинен
3+три=
Коментари (1)
 1. Иого
  #1 Иого гости 8 август 2017 19:22 ч
  0
  Чудесно начало за начинаещи, тъкмо си мислех да започна да декорирам бутилки. Изглежда просто отлично, дори не бихте си помислили, че това е обикновен сив канап и най-важното е, че ще подхожда на всеки интериор.

Моделиране | Страница 4 | Направи го сам

Как да си направим мощна безжична прахосмукачка

Как да направите течна пластмаса и да покриете дръжките на инструментите с нея

Картина-амулет „Подкова“ | Направи го сам

«Направете го сами - със собствените си ръце» - сайт за интересни домашно приготвени продукти от скрап материали и предмети у дома. Стъпка по стъпка майсторски класове със снимки и описания, технологии, лайфхакове - всичко, от което се нуждае истински майстор или просто занаятчия за ръкоделие. Занаяти с всякаква сложност, голям избор от направления и идеи за творчество.

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня