Направи го сам
Лайфхакове, майсторски класове, полезни съвети, рецепти.
У дома » Занаятчийски техники » Декор » Идеи за декор » Пачуърк без игла - “kinusaiga”: Пеперуда
Много хора знаят какво е шиенето на пачуърк или пачуърк и много добре знаят колко е трудоемко, в крайна сметка да зашиеш всички малки парчета плат заедно и дори да се опиташ да ги сглобиш в хармонична мозайка и да изгладиш шевовете, това е не е толкова лесно. Но за тези, които наистина не обичат да шият, има отлична алтернатива с помощта на техниката Kinusaiga. Това е пачуърк без игла (върху пенопласт или пенокартон).
Ако се интересувате да опитате да направите нещо в тази прекрасна, интересна и не много сложна техника, тогава можете да започнете с панел, върху който няма да има толкова много различни фигури, един вид минимализъм, но това ще бъде достатъчно за за първи път да усетите цялата красота на този прекрасен поглъщащ процес.

За да направите това, подгответе парче полистиролова пяна, случайно имах „едрозърнеста“ под ръка, но има още по-добра структура, нарича се пенокартон, също е добре да се използва, просто е по-тънък и ще трябва да бъдат залепени с допълнителна основа.Между другото, някои хора, след като видяха тази идея в интернет и се развълнуваха, се опитват да използват тази техника върху велпапе, веднага ви предупреждавам, че нищо няма да работи (тествано лично).

Като цяло ще ви трябва:

1. Пенопласт от всякакъв размер,
2. Шаблон, химикал,
3. Малки парченца от различни цветове и текстури, особено с блясък, изглеждат красиви,
4. Канцеларски нож,
5. Някакъв плосък и тъп инструмент, като например пила за нокти, или разкъсвач на шевове (стек), или дървена пръчка, или дори острие от канцеларски нож (необходима е тъпата страна).
6. Едно голямо парче плат ще покрие задната страна на картината и в същото време ще я рамкира отпред.

Пачуърк без игла kinusaiga Butterfly


Изглежда, че това е всичко засега, но когато създавате, вие сами ще почувствате как и как е по-удобно да работите. Първо нанасяме желания дизайн, изрязах пеперуда върху лист хартия и след това просто я очертах върху дунапрена. След това трябваше да го разделя на различни по размер части, това е като мозайка, в началото очертах много малки детайли, но след това разбрах, че панелът няма да е голям по размер и малките детайли просто няма да бъдат забележим. Ето защо в по-нататъшния процес се наложи частите от мозайката да се скъсят и увеличат. След това нарисувайте рамка. След това вземаме канцеларски нож и започваме да изрязваме жлебове точно по контура на дръжката. Не е необходимо да влизате много дълбоко - около 3 мм.

Пачуърк без игла kinusaiga Butterfly

Пачуърк без игла kinusaiga Butterfly

Пачуърк без игла kinusaiga Butterfly


Сега, за да получите малко повече практическа работа, по-добре е да започнете с фона на панела. Можеше да стане плътен (бежов), но исках да го направя и разделен на няколко части, щеше да изглежда по-интересно. За да направите това, ние довеждаме остатъците до избраната област и, като изпробваме размера на око, отрязваме малко повече (в резерв) и започваме бавно да пъхаме тъканта в нашите жлебове. Тук можете да изпробвате различни инструменти за зареждане с гориво. Но те не трябва да са много по-дебели от жлебовете.Отрязваме излишъка с ножица, но ако тъканта е разхлабена, тогава трябва да оставите повече резерв (можете също да капете PVA в жлеба). Между другото, антените на пеперудата могат да бъдат нарисувани с маркер или контурни бои. Или можете да залепите връзките.

Пачуърк без игла kinusaiga Butterfly

Пачуърк без игла kinusaiga Butterfly

Пачуърк без игла kinusaiga Butterfly

Пачуърк без игла kinusaiga Butterfly


Сега можем да разположим нашия бъдещ панел върху голямо парче плат и да започнем да го пъхаме в рамката отпред. Желателно е да го стегнете леко, за да не се издува никъде.

Пачуърк без игла kinusaiga Butterfly

Пачуърк без игла kinusaiga Butterfly

Пачуърк без игла kinusaiga Butterfly


Е, считайте, че вече сте практикували и сте усетили всички нюанси на това ръкоделие, така че сега можете да продължите към най-вкусната част, „десерта“. Трябва да изберете по-красиви и по-богати на външен вид парчета, например коприна, брокат, кадифе, сатен, добре, ако има такива, разбира се, и да започнете да измисляте как да ги подредите по-хармонично един с друг. Всичко ми дойде по пътя, както ми излезе от главата, това направих.

Пачуърк без игла kinusaiga Butterfly

Пачуърк без игла kinusaiga Butterfly

Пачуърк без игла kinusaiga Butterfly

Пачуърк без игла kinusaiga Butterfly


И ето колко красиво се получи накрая. За първи път много ми хареса. Може да се каже, че се влюбих в това
Кинусайга техника. И ако и на вас ви е харесало, тогава ще се радвам и вие да опитате нещо подобно. Така
опитайте - и всичко определено ще се получи!

Пачуърк без игла kinusaiga Butterfly
Коментирайте
 • папионкаУсмихни сесмее сеИзчервяванеусмивкаотпуснат отпуснатусмивка
  сърце_очиkissing_heartцелуване_затворени_очизачервенаоблекченудовлетворенусмивка
  намигвамизплезен_език_намигащо_окоизплезен език затворени очиухиленцелуванеизплезен_езикспящ
  притесненнамръщенизмъченотворена устагримасаобърканпритихнал
  безизразеннезабавенsweat_smileпотразочарован_облекченуморенпасивен
  разочарованобърканстрахливстудена потупорствамплачаридание
  радостудивенвикуморено_лицеядосаняросттриумф
  сънливвкусномаскаслънчеви очилазамаяно_лицеимпусмихнат_имп
  неутрално_лицеno_mouthневинен
3+три=
Коментари (1)
 1. _Слънчево_
  #1 _Слънчево_ гости 7 август 2017 11:26
  1
  Какъв интересен вид творчество! Благодаря за представянето. Не са необходими специални умения - само точност)

Как да изпържим вкусно калмари | Направи го сам

Маймуна от чорап | Направи го сам

Туту пола за момиче | Направи го сам

Как да запазим зелените свежи. 4 начина за правилно замразяване

«Направете го сами - със собствените си ръце» - сайт за интересни домашно приготвени продукти от скрап материали и предмети у дома. Стъпка по стъпка майсторски класове със снимки и описания, технологии, лайфхакове - всичко, от което се нуждае истински майстор или просто занаятчия за ръкоделие. Занаяти с всякаква сложност, голям избор от направления и идеи за творчество.

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня