Направи го сам
Лайфхакове, майсторски класове, полезни съвети, рецепти.
У дома » Занаятчийски техники » Шиене » Шиене за начинаещи » Органайзер за игли и куки за плетене
Органайзерът за игли и куки за плетене е невероятно удобно и практично нещо, което позволява на ръкоделката винаги да поддържа работните си инструменти в ред. Да го направите сами е доста просто. Това ще изисква 1 час свободно време, два вида плат като основа на органайзера, дантела за декориране на джобове и като връзки, шевна машина, ножица, линийка, шивашки тебешир или сух фин сапун за рисуване на линии върху тъканта , ютия, игли или карфици. За да направите органайзер, ще са достатъчни минимални умения за шиене и следователно дори неопитна ръкоделие или тази, която е отдалечено свързана с шиене, може да се справи с него.
Най-добре е да използвате памучен плат, за да направите органайзер. Лесно се грижи и лесно се пере. Единственият му недостатък е високата степен на свиване. Ето защо, преди рязане, всички тъкани трябва да бъдат добре изгладени с влажна кърпа, така че веднага да се свият. В противен случай, по време на по-нататъшно шиене, продуктът може да се деформира и външният му вид ще бъде безвъзвратно повреден.
органайзер за игли и куки за плетене

Готовият размер на органайзера е 32*50см.От готовите тъкани трябва да изрежете две части от основата. Лицевата част е с размери 37*57см, вътрешната част е 34*57см.
органайзер за игли и куки за плетене

От вътрешната страна на органайзера има 3 реда джобове: долният е за дребни предмети, средният е за игли за плетене, горният е за кукички. Изкроете частите на джоба със следните размери: долна и горна част – 43*15 см, средна част – 34*31 см. Горните части на частите на джоба се изглаждат към опаковата страна с 4 см, а след това тази надбавка трябва да се сгъне навътре и да се изглади отново. След това трябва да фиксирате това огъване с машинен бод, като го поставите на 1 мм от него. Така се обработва горния ръб на джоба.
органайзер за игли и куки за плетене

По желание готовите части на джобовете могат да бъдат украсени, като върху предната им страна се пришие тясна дантела или плитка. След това средните и горните джобове трябва да бъдат поставени от вътрешната страна на органайзера, забодени по секциите с карфици. След това те трябва да бъдат пришити към основната част по периметъра и да бъдат положени машинни шевове, разделяйки джобовете на отделни секции за игли и куки за плетене. Разстоянието между разделителните линии трябва да бъде най-малко 3 см. Тогава дори дебели игли за плетене и куки могат лесно да се поберат в такива джобове. Средният джоб трябва да бъде подравнен по долния ръб с основната част, а горният трябва да бъде поставен на 9 см от горната част на средния джоб. Долният джоб за дребни вещи е пришит последен. Разделя се на три части с машинни шевове, които съвпадат с шевовете на джобовете за иглите за плетене.
органайзер за игли и куки за плетене

Зашийте две връзки от лявата страна на вътрешната страна на органайзера. Те трябва да бъдат разположени, както следва: долната - на разстояние 16 см от долния срез, а горната - на разстояние 21 см от горния срез.
органайзер за игли и куки за плетене

След като вътрешността на органайзера е напълно подготвена, можете да го сглобите в едно цяло.За целта лицевата страна на органайзера трябва да се постави отвътре (лице в лице), да се забоде и зашие по страничните части с шев 1 см. След това органайзерът да се обърне с лице, да се изправят ъглите и страните изгладени. Получените извивки ще помогнат за обработката на горната и долната част на продукта.
органайзер за игли и куки за плетене

Органайзерът трябва да бъде обърнат отвътре навън, като се ръководи от завоите на страните, а горните и долните шевове трябва да бъдат обработени, зашивайки 1 см от разрезите. Трябва да оставите дупка в долния шев, през която продуктът ще се обърне надясно. Органайзерът отвътре навън трябва да се изглади отново. Отворът за обръщане навън трябва да бъде зашит със скрити шевове. По целия периметър на органайзера трябва да поставите завършващ шев на разстояние 5-7 мм от ръбовете. Горният ръб на органайзера трябва да се изглади на 5 см навътре. Полученият клапан ще помогне на куките да не изпаднат по време на използване на продукта.
органайзер за игли и куки за плетене

Готовият органайзер се сгъва на трети по дължината и се закрепва с връзки.
Коментирайте
 • папионкаУсмихни сесмее сеИзчервяванеусмивкаотпуснат отпуснатусмивка
  сърце_очиkissing_heartцелуване_затворени_очизачервенаоблекченудовлетворенусмивка
  намигвамизплезен_език_намигащо_окоизплезен език затворени очиухиленцелуванеизплезен_езикспящ
  притесненнамръщенизмъченотворена устагримасаобърканпритихнал
  безизразеннезабавенsweat_smileпотразочарован_облекченуморенпасивен
  разочарованобърканстрахливстудена потупорствамплачаридание
  радостудивенвикуморено_лицеядосаняросттриумф
  сънливвкусномаскаслънчеви очилазамаяно_лицеимпусмихнат_имп
  неутрално_лицеno_mouthневинен
5+две=
Коментари (0)

Безплатен ток за осветление | Направи го сам

7 лайфхака за DIY работа и работилница

Полезно и интересно | Страница 8 | Направи го сам

Гривна „Ярка есен“ | Направи го сам

«Направете го сами - със собствените си ръце» - сайт за интересни домашно приготвени продукти от скрап материали и предмети у дома. Стъпка по стъпка майсторски класове със снимки и описания, технологии, лайфхакове - всичко, от което се нуждае истински майстор или просто занаятчия за ръкоделие. Занаяти с всякаква сложност, голям избор от направления и идеи за творчество.

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня