Направи го сам
Лайфхакове, майсторски класове, полезни съвети, рецепти.
У дома » Различен » За деца » Занаяти с деца » Занаят за Великден
Занаят за Великден


Великден, толкова важен за всички християни празник, наближава и е време да започнете да се подготвяте: направете общо почистване, бродирайте великденска кърпа или салфетка и подгответе подаръци за роднините. И днес ще ви покажем вариант за изработка занаяти за Великден със собствените си ръце, които можете да направите заедно с децата си.
Материали:
• Гипс, вода и съд за заливане.
• Акрилни бои или гваш.
• Пайети.
• PVA лепило.
• Яйчена черупка.
• Солено тесто.
Етапи на изработване на великденски занаяти:
Първо, нека подготвим всички материали и да започнем да работим с изливането. Избираме подходящ съд, в този случай използвахме малка чиния за еднократна употреба и изсипваме в него гипс, разреден с вода. Също така на този етап препоръчваме да се погрижите за примка, която може да бъде направена от канап или въже. След като мазилката се втвърди, извадете детайла. Ако сте забравили за цикъла, можете да го направите в самия край на работата (залепете го от задната страна).

Занаят за Великден


След това омесете осоленото тесто, разточете част и изрежете тортата.Намазваме гипса с лепило и поставяме козунака, от тестото също оформяме овал (за горната част на козунака), намазваме гипса с лепило и поставяме частта.

Занаят за Великден


Разточваме топчета от тестото, сплескваме ги и оформяме като яйца, поставяме върху картинката, като не забравяме да намажем всичко с лепило. В допълнение към яйцата можете да направите няколко върбови клонки на заден план или да направите нещо друго.

Занаят за Великден


На този етап моделирането е завършено и продуктът трябва да се изсуши. На батерия соленото тесто ще изсъхне за около ден или дори по-малко (в зависимост от дебелината на частите). При нормална стайна температура тестото ще изсъхне по-дълго. Докато тестото изсъхва, можете да подготвите черупката. Взимаме черупка от пилешко яйце, измиваме я, изсушаваме, покриваме с PVA лепило и я поръсваме с блясък. Изсушете черупката. Е, ако нямате блясък, тогава можете просто да нарисувате черупката с бои.

Занаят за Великден


Когато соленото тесто върху занаята изсъхне, покрийте всички части с боя и изсушете.

Занаят за Великден


Намазваме краищата на картината с лепило и украсяваме с парчета черупки. Изсушаваме продукта и великденският занаят „Направи си сам“ е готов.

Занаят за Великден
Коментирайте
 • папионкаУсмихни сесмее сеИзчервяванеусмивкаотпуснат отпуснатусмивка
  сърце_очиkissing_heartцелуване_затворени_очизачервенаоблекченудовлетворенусмивка
  намигвамизплезен_език_намигащо_окоизплезен език затворени очиухиленцелуванеизплезен_езикспящ
  притесненнамръщенизмъченотворена устагримасаобърканпритихнал
  безизразеннезабавенsweat_smileпотразочарован_облекченуморенпасивен
  разочарованобърканстрахливстудена потупорствамплачаридание
  радостудивенвикуморено_лицеядосаняросттриумф
  сънливвкусномаскаслънчеви очилазамаяно_лицеимпусмихнат_имп
  неутрално_лицеno_mouthневинен
5+две=
Коментари (0)

Влюбено дърво | Направи го сам

Електроника | Страница 15 | Направи го сам

Направи си сам устройство за нощно виждане от мобилен телефон

Начин да отървете градината си от мравки завинаги

«Направете го сами - със собствените си ръце» - сайт за интересни домашно приготвени продукти от скрап материали и предмети в домашни условия. Стъпка по стъпка майсторски класове със снимки и описания, технологии, лайфхакове - всичко, от което се нуждае истински майстор или просто занаятчия за ръкоделие. Занаяти с всякаква сложност, голям избор от направления и идеи за творчество.

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня