Направи го сам
Лайфхакове, майсторски класове, полезни съвети, рецепти.
У дома » Различен » Бижута и бижута » Лека и оригинална гривна за ръка
Гривната за китка е много популярно бижу. Той е бил и се носи от представители на всички култури по света. Гривните се използват от древни времена. Тази украса не е била носена само през Средновековието в Европа, тъй като по това време ходенето с голи ръце се смятало за лошо възпитание.
В тази статия искам да говоря за това как можете сами да направите този тип бижута. Ще отнеме малко време, за да направите такава гривна. Не са необходими специални умения. Дори начинаеща ръкоделие може да направи гривна.

оригинална гривна за китка


За да направите бижута ще ви трябва (изчисляването на количеството е дадено по-долу):
1. мъниста (големи и малки)
2. сатениран шнур
3. конци
4. игла
5. куки (2 броя).

материали за гривна


Инструкции за употреба
В самото начало трябва да измерите обиколката на китката си. Майсторският клас използва броя мъниста, необходими за направата на гривна с дължина 18 сантиметра (обиколка на китката 15 сантиметра).
Ще ви трябват 2 вида мъниста: около 20 големи (диаметър около 8 милиметра) и 70 малки (диаметър 3 милиметра). Разликата в размера на мънистата не трябва да е много голяма, в противен случай продуктът ще се окаже грозен.Кабелът за гривната може да бъде всякакъв, основното е, че не е дебел (купих сатенен шнур с ширина 2 милиметра). Приблизителната му дължина е 1 метър. Шнурът трябва да е 4 пъти по-дълъг от обиколката на китката и трябва да оставите място за закрепване на закопчалката.

Преди работа не забравяйте да проверите дали иглата влиза лесно в зърното. Трябва да сте сигурни, че когато повторите действието (когато трябва да натиснете иглата и конеца втори път), няма да възникнат проблеми. Конецът трябва да е дълъг и в цвета на кабела. Когато съгласувате нишки с контрастен нюанс, работата изглежда небрежна. Можете да използвате различни видове крепежни елементи. Харесвам обикновените кукички и копчета.

Процес на изработка на гривна
Първо трябва да вземете кабела и да го срежете наполовина. Прикрепете кука към първата част, а втората оставете настрана за момента. След това вкарайте игла в лявата страна на кабела от обратната страна. Така възелът в края на конеца няма да се вижда.

вземете кабела и го отрежете


Поставете мънисто върху игла. След това иглата и конецът трябва да се пренесат от дясната страна на кабела. След това действието трябва да се повтори, но конецът вече трябва да минава под него. След това забийте иглата в същото мънисто.

забийте игла в същото мънисто


Конецът и иглата трябва да се прекарат от лявата страна на шнура, след това под него. Следващата стъпка е да вземете ново мънисто.

вземете ново мънисто


Стъпките трябва да се повтарят, докато гривната стане достатъчно дълга.

достатъчно дълго


След като дължината на гривната достигне необходимата дължина, трябва да отрежете останалия кабел. Остава да го закачите на куката. За да направите това, прекарваме останалата част от шнура в примката на куката. След това закрепваме всичко това с лепило Moment или игла и конец. Оказва се гривна.Можете да го оставите така, но най-добре е да продължите да работите: изплетете друга тясна гривна от частта на кабела, оставена настрана, и след това свържете гривните заедно, като прокарате ред големи мъниста между тях.

достигна необходимата стойност


Получените гривни могат да се различават една от друга. Те могат да бъдат изработени в различни цветове, да използват различни закопчалки и мъниста.

Получените гривни


И така, правим втора гривна абсолютно същата. Нека направим втория продукт малко по-дълъг. Това е необходимо, така че гривната да стои добре на ръката ви.

правейки втори


След това ще използваме тези 2 гривни като въжета, за да вплетем по-големи мъниста между тях.

по-големи мъниста в гривната


Повтаряме тези стъпки, докато тъкането приключи.

оригинална гривна за китка
Коментирайте
 • папионкаУсмихни сесмее сеИзчервяванеусмивкаотпуснат отпуснатусмивка
  сърце_очиkissing_heartцелуване_затворени_очизачервенаоблекченудовлетворенусмивка
  намигвамизплезен_език_намигащо_окоизплезен език затворени очиухиленцелуванеизплезен_езикспящ
  притесненнамръщенизмъченотворена устагримасаобърканпритихнал
  безизразеннезабавенsweat_smileпотразочарован_облекченуморенпасивен
  разочарованобърканстрахливстудена потупорствамплачаридание
  радостудивенвикуморено_лицеядосаняросттриумф
  сънливвкусномаскаслънчеви очилазамаяно_лицеимпусмихнат_имп
  неутрално_лицеno_mouthневинен
5+две=
Коментари (0)

Кутия, изработена в техника квилинг | Направи го сам

Направи си сам букет от бонбони | Направи го сам

Направи си сам мини прободен трион 3,7 V

Водно конче с мъниста | Направи го сам

«Направете го сами - със собствените си ръце» - сайт за интересни домашно приготвени продукти от скрап материали и предмети в домашни условия. Стъпка по стъпка майсторски класове със снимки и описания, технологии, лайфхакове - всичко, от което се нуждае истински майстор или просто занаятчия за ръкоделие. Занаяти с всякаква сложност, голям избор от направления и идеи за творчество.

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня