Направи го сам
Лайфхакове, майсторски класове, полезни съвети, рецепти.
У дома » Различен » Бижута и бижута » Гривна "Шамбала"
Гривната, както и името й, носи нещо мистериозно. Смята се, че такива гривни са способни да правят чудеса, но само при условие, че са изтъкани от човек с чисти мисли и добри намерения. Сега имате уникален шанс да се докоснете до мистерията на създаването на подобни бижута.
За да изплетете гривна Шамбала, нямате нужда от много инструменти:
 • ножици;
 • восъчен шнур - изберете цвета и дебелината, от които се нуждаете, но гривните с тънки шнурове изглеждат по-спретнати;
 • преса или дъска за тъкане на гривни - трябва да фиксирате кабела. Между другото, можете сами да направите дъска за тъкане на гривни!
 • лепило “Moment 505” или подобно - това лепило е течно и изсъхва много бързо, прониквайки дълбоко в кабела;
 • мъниста - могат да бъдат пластмасови, метални или естествени камъни. Диаметърът и цветът на основните мъниста са каквито желаете. Но за свободните краища на гривната си струва да изберете мъниста с диаметър 2-3 пъти по-малък от основните.


материали и инструменти


За да изплетете основата на гривната, трябва да подготвите три шнура, всеки с дължина около 55 см. Връзваме три шнура заедно на възел, оставяйки опашка с дължина около 7 см (това ще бъдат свободните краища на гривната).

връзвам възел


Фиксираме опашката с някакъв тежък предмет или използваме дъска за тъкане на гривни.

Фиксиране на конската опашка


В процеса на тъкане на гривна, особено в началото, наблюдавайте кабела, който е в центъра, за да не го объркате с останалите. Целият процес на тъкане се състои от два прости етапа на тъкане на възли, които непрекъснато се повтарят, редувайки се един с друг.
Етап 1: първо изтеглете шнур 1 върху шнур 2, след това изтеглете шнур 3 върху шнур 1, след това под шнур 2 и шнур 1, като извадите свободния край.

извеждане на свободния кон


Етап 2: първо изтеглете шнур 1 под шнур 2, след това изтеглете шнур 3 под шнур 1, след това над шнур 2 и шнур 1 едновременно в центъра и поставете свободния край под шнур 1.

извеждане на свободния кон


Тоест два етапа - това е пълноценен възел. По този начин сплитаме още 3-4 възела (по наша преценка) и навиваме шнур 2 в първото мънисто. След това повтаряме етап 1 и етап 2.

нанижете мънисто

завържете го


Нанизваме останалите мъниста по същия начин и ги завързваме на възли в стъпки 1 и 2.

нанижете мънисто

гривна


В този MK има 9 мъниста на гривната, може да имате повече или по-малко. Количеството зависи от диаметъра на мънистата и броя на възлите.
Затегнете добре последния възел и го закрепете с капка лепило. Оставете го да изсъхне малко и отрежете добре останалите краища на въжета 1 и 3.

фиксирайте с лепило

отрязвам


В този MK има 9 мъниста на гривната, може да имате повече или по-малко. Зависи от диаметъра на мънистата и броя на възлите. Оставяме свободни краища от двете страни, развързвайки възела, който беше сплетен в самото начало.

тъкат гривна Шамбала


Сега трябва да тъчете ключалката. Взимаме шнур с дължина около 30 см и го поставяме както е на снимката: единия край под шнуровете от гривната, а другия над тях.

тъкат гривна Шамбала


Завързваме двата края с обикновен възел надолу, така че въжетата от гривната да могат свободно да се движат в различни посоки.

тъкат гривна Шамбала


Започвайки от етап 1, ние тъчем толкова възли, колкото е необходимо за ключалката (по ваша преценка). Фиксираме го с лепило, като отрязваме свободните краища, които вече няма да са необходими.

тъкат гривна Шамбала


Оставяме необходимата дължина на краищата, нанизваме малки мъниста и завързваме стегнати възли в края, като отрязваме остатъка и закрепваме с лепило, за да не се разплитат по време на употреба.

тъкат гривна Шамбала


Нашата прекрасна гривна "Шамбала" е готова!

тъкат гривна Шамбала
Коментирайте
 • папионкаУсмихни сесмее сеИзчервяванеусмивкаотпуснат отпуснатусмивка
  сърце_очиkissing_heartцелуване_затворени_очизачервенаоблекченудовлетворенусмивка
  намигвамизплезен_език_намигащо_окоизплезен език затворени очиухиленцелуванеизплезен_езикспящ
  притесненнамръщенизмъченотворена устагримасаобърканпритихнал
  безизразеннезабавенsweat_smileпотразочарован_облекченуморенпасивен
  разочарованобърканстрахливстудена потупорствамплачаридание
  радостудивенвикуморено_лицеядосаняросттриумф
  сънливвкусномаскаслънчеви очилазамаяно_лицеимпусмихнат_имп
  неутрално_лицеno_mouthневинен
3+три=
Коментари (0)

Как сами да запоявате алуминий с обикновена спойка

Изработване на гнездо за шип с помощта на бормашина

Как да си направим чаши от стъклени бутилки

Ремонт на димер | Направи го сам

«Направете го сами - със собствените си ръце» - сайт за интересни домашно приготвени продукти от скрап материали и предмети в домашни условия. Стъпка по стъпка майсторски класове със снимки и описания, технологии, лайфхакове - всичко, от което се нуждае истински майстор или просто занаятчия за ръкоделие. Занаяти с всякаква сложност, голям избор от направления и идеи за творчество.

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня