Направи го сам
Лайфхакове, майсторски класове, полезни съвети, рецепти.
У дома » Полезно и интересно » Lifehacks и полезни съвети »За да предотвратите замъгляването на огледалото в банята

Всеки от нас се е сблъсквал с проблема, когато, излизайки от душа, се опитва да се погледне в огледалото за козметични процедури, но това не беше така. Цялата огледална повърхност е покрита с водни петна и капки. Трябва да изчакате, докато стаята се проветри и най-накрая можете да видите отражението си.

Изкърпено огледало

Този проблем може да бъде решен по три начина. Първо, можете да увеличите режима на вентилация. За да направите това, използвайте специален вентилатор, който е вграден в аспиратора за баня и се включва, когато е необходимо. Второ, инсталирането на душ кабина ще дойде на помощ, задържайки парата вътре. Това, разбира се, не е евтино, но много ефективно.

Третият метод е прост и практически безплатен. Състои се от триене на огледалото с обикновен шампоан. Това се прави по време на рутинно почистване, когато огледалото се измива и избърсва без ивици. Вземете капка от всеки шампоан, наличен в къщата, и го нанесете върху огледалната повърхност. Няма да е трудно да разтриете тази капчица със суха кърпа. Процедурата ще отнеме само няколко минути и няма да остави следи по стъклото. Огледалото ще изглежда както обикновено.

Не използвайте твърде много шампоан, тъй като ще отнеме много време за търкане, докато не останат ивици. ½ чаена лъжичка ще бъде достатъчна за огледало с размери 50 × 70 см. Марката шампоан няма значение.

Резултатът се появява веднага след водни процедури. Стените и таванът на банята са покрити с изпарение, но огледалото остава непроменено. За сравнение, първо покрих само едната половина на огледалото с шампоан и оцених резултата веднага след душа. Резултатите продължават 2-3 седмици. След това процедурата ще трябва да се повтори.

чисто огледало

По този начин един прост народен метод за поддържане на огледалото в банята незамъглено работи сто процента. Малко старание в търкането на шампоана по стъклото и лека пара!

Коментирайте
 • папионкаУсмихни сесмее сеИзчервяванеусмивкаотпуснат отпуснатусмивка
  сърце_очиkissing_heartцелуване_затворени_очизачервенаоблекченудовлетворенусмивка
  намигвамизплезен_език_намигащо_окоизплезен език затворени очиухиленцелуванеизплезен_езикспящ
  притесненнамръщенизмъченотворена устагримасаобърканпритихнал
  безизразеннезабавенsweat_smileпотразочарован_облекченуморенпасивен
  разочарованобърканстрахливстудена потупорствамплачаридание
  радостудивенвикуморено_лицеядосаняросттриумф
  сънливвкусномаскаслънчеви очилазамаяно_лицеимпусмихнат_имп
  неутрално_лицеno_mouthневинен
5+две=
Коментари (2)
 1. Вентилатор
  #1 Вентилатор гости 14 април 2015 г. 11:44 ч
  0
  Или още по-добре, крем за бръснене, той съдържа повече глицерин!
 2. Смит
  #2 Смит гости 17 февруари 2016 13:37 ч
  0
  Залепете нагревателен елемент под огледалото Парче филмово отопление за подове Цената на парче 25*45 е 75 рубли, а захранването идва от осветлението на банята Тази работа ми отне около 1 час.

Направи си сам параметричен стабилизатор на базата на транзистор и ценеров диод

Пазарска количка от найлонови торбички | Направи го сам

Как да направите печка от стар газов цилиндър със собствените си ръце

Бърза запеканка с извара в микровълнова

«Направете го сами - със собствените си ръце» - сайт за интересни домашно приготвени продукти от скрап материали и предмети в домашни условия. Стъпка по стъпка майсторски класове със снимки и описания, технологии, лайфхакове - всичко, от което се нуждае истински майстор или просто занаятчия за ръкоделие. Занаяти с всякаква сложност, голям избор от направления и идеи за творчество.

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня