Направи го сам
Лайфхакове, майсторски класове, полезни съвети, рецепти.
На светлия празник Великден не можете без великденския заек. Това е традиционен празничен атрибут в Европа и Америка. В навечерието на Великден започват масови продажби на шоколадови зайчета и пощенски картички с техните изображения. Милиони деца чакат това сладко животно, което крие цветни празнични яйца.
Тъй като децата харесват тази традиция, зайците се появиха и под формата на меки играчки. Те често се използват за украса на къщата или се подаряват на роднини или приятели.
Този майсторски клас ще помогне на всеки, който иска да ушие свой собствен великденски заек. Този прост занаят може да се направи с вашето дете.

Материали и инструменти:
• памучен плат;
• конци (бели, розови);
• игла;
• плитка;
• пълнеж от полиестер;
• мъниста (черни, 3 броя);
• ножици.

материали


1. За да започнете да правите Великденския заек, имате нужда от шаблон. Затова първо рисуваме формата на заек върху хартия и внимателно я изрязваме. Това ще бъде шаблонът за бъдещето занаяти.

проба


2. Сега прехвърляме шаблона върху тъканта. Прегънете плата наполовина, нанесете шаблона за заек, очертайте по контура и изрежете точно по линията. Трябва да получите две еднакви части.За да направите заек, най-добре е да вземете ленен или памучен плат, обикновен или с малък шаблон.

прехвърлете шаблона върху тъканта

тясна плитка


3. За украса ще ни трябва ярка, тясна плитка. Отрязваме парче плитка, прикрепяме го към тялото на заека и го зашиваме, така че да не се виждат шевове от предната страна. Отрязахме плитката, стърчаща отвъд ръба на фигурата. За шиене използваме бели конци.

шиене


4. Вдъхваме живот на фигурата. Правим лице на заека с помощта на мъниста. Зашийте очите с черни мъниста. Не отрязваме конеца, той ще бъде полезен за шиене на следващата част.

Съживяване на фигурката


5. След като зашиете очите, прикрепете носа със същия конец като очите. След като закрепихме носа, правим мустаци. За да направите това, прекарваме конеца през перлото няколко пъти (около 4-5 пъти), за да създадем няколко бримки.

Шиене на очите


6. След това трябва да отрежете бримките на конеца, прекарани през мънистата. Използвайте ножица, за да отрежете краищата на нишките, така че мустаците да са еднакви от двете страни. Сега изглеждат като истински.

изрежете бримки от конец


7. След като приключихме с проектирането на лицето, започваме да шием заедно частите на заека. Зашиваме частите ръчно, като използваме шев "над ръба" с розови конци. Започваме да шием отдолу, от лапите. Уверете се, че шевовете са еднакви.

пълнене на заека


8. Не зашиваме заека напълно, оставяйки дъното незашито. През този отвор запълваме фигурата с подложка от полиестер. Разпределя се равномерно, така че да се запълнят всички части на заека. Фигурата трябва да е малко плоска, така че я запълваме с подложка от полиестер не много плътно. Ако няма подложка от полиестер, можете да го замените с друг пълнител, например памучна вата, подложка от полиестер, холофибър или други.

Великденски заек


9. След като напълнихме заека с пълнеж от полиестер, ние зашиваме мястото на пълнене с шев "над ръба". Добре, всичко свърши. Изработката на великденския заек е готова!

Великденски заек


10. Заекът ще се превърне в оригинална украса за празничната маса.Също така ярка фигурка ще украси кошница с яйца, която можете да подарите на приятели.
Коментирайте
 • папионкаУсмихни сесмее сеИзчервяванеусмивкаотпуснат отпуснатусмивка
  сърце_очиkissing_heartцелуване_затворени_очизачервенаоблекченудовлетворенусмивка
  намигвамизплезен_език_намигащо_окоизплезен език затворени очиухиленцелуванеизплезен_езикспящ
  притесненнамръщенизмъченотворена устагримасаобърканпритихнал
  безизразеннезабавенsweat_smileпотразочарован_облекченуморенпасивен
  разочарованобърканстрахливстудена потупорствамплачаридание
  радостудивенвикуморено_лицеядосаняросттриумф
  сънливвкусномаскаслънчеви очилазамаяно_лицеимпусмихнат_имп
  неутрално_лицеno_mouthневинен
4 минус едно =
Коментари (0)

Покривен фронтон от OSB плочи | Направи го сам

Как да направите слънчева помпа за поливане на вашата градина

Направи си сам легло от пластмасова щайга за зеленчуци с много места за съхранение

Направи си сам - занаяти и майсторски класове | Страница 299

«Направете го сами - със собствените си ръце» - сайт за интересни домашно приготвени продукти от скрап материали и предмети в домашни условия. Стъпка по стъпка майсторски класове със снимки и описания, технологии, лайфхакове - всичко, от което се нуждае истински майстор или просто занаятчия за ръкоделие. Занаяти с всякаква сложност, голям избор от направления и идеи за творчество.

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня