Направи го сам
Лайфхакове, майсторски класове, полезни съвети, рецепти.
У дома » Занаятчийски техники » Шиене » Шарки » Къси панталони за момчета
Ще ви кажа колко лесно и евтино е да шиете шорти за момче със собствените си ръце. Всичко, от което се нуждаем, е стара, неупотребявана пола или панталон от възрастен, тебешир, ножица, лист хартия за кройка, игла и конец, ластик - ластик. В моя пример беше облечено едногодишно момче, като материал бяха използвани дънки с размер 48.

И така, първото нещо, което трябва да направим, е да направим шаблон. Тук няма да правим никакви измервания на детето, особено след като на тази възраст това е доста проблематично. Взех панталона на момчето, с който е в момента и му стоят добре. Обърнах тези панталони отвътре, така че да се получи една половина, поставих ги върху лист хартия и ги очертах.

нека направим модел


След това директно върху шаблона ще трябва да добавите 1,5-2 см отгоре за колана и същата дължина отдолу за подгъва. Дължината на панталона определяте сами, аз избрах - малко под коляното, нещо като брич. Няма нужда да правите надбавки за страничните шевове, тъй като чертаем панталона с шевове.

Моделът трябва да има две части на продукта - предна и задна.Моля, имайте предвид, че те са различни. Задната част се оказва малко по-дълга и по-дълбока от предната. За да получите и двете части, трябва да разположите панталона върху хартия, първо с предната част, а след това с гърба.

модел


Изрежете получените шаблони. Следващата стъпка е да прехвърлите рисунката върху тъканта. Трябва да получите четири части: две предни и две задни. В моя случай преместих предната и задната част на шаблона към ръба на дънките, за да създам завършен страничен шев. Така имам две части.

Изрежете получените шаблони

Изрязване на шаблони

изрежете внимателно

оказаха се две


Остава само да шиете получените заготовки. Собствениците на шевна машина ще изпълнят тази задача лесно и бързо. Аз, поради липсата му, трябваше да работя усилено. Първо трябва да направите задния и предния шев, а след това стъпковия шев, тоест вътрешния. Използвах бод с игла. В този случай бримките се правят на разстояние една от друга, като началото на следващата бримка е след предходната.

шият заготовки


На получените шорти правим подгъв отдолу и колан и вмъкваме ластик. Би било добра идея да обшиете зашитите ръбове. Направих това на ръка с помощта на овърлок шев.

подгъв и колан


Шортите са готови! Сега, като имате модел, можете да проектирате шорти с различна дължина и дори панталони. В крайна сметка никога не може да има твърде много от тези тоалети в гардероба на едно дете.
Коментирайте
 • папионкаУсмихни сесмее сеИзчервяванеусмивкаотпуснат отпуснатусмивка
  сърце_очиkissing_heartцелуване_затворени_очизачервенаоблекченудовлетворенусмивка
  намигвамизплезен_език_намигащо_окоизплезен език затворени очиухиленцелуванеизплезен_езикспящ
  притесненнамръщенизмъченотворена устагримасаобърканпритихнал
  безизразеннезабавенsweat_smileпотразочарован_облекченуморенпасивен
  разочарованобърканстрахливстудена потупорствамплачаридание
  радостудивенвикуморено_лицеядосаняросттриумф
  сънливвкусномаскаслънчеви очилазамаяно_лицеимпусмихнат_имп
  неутрално_лицеno_mouthневинен
3+три=
Коментари (5)
 1. Натали ннн
  #1 Натали ннн гости 12 януари 2015 г. 21:43 ч
  3
  Благодаря за идеята и за майсторския клас! Иска ми се да могат да публикуват снимка на готовия продукт. Изглежда някак незавършено!
 2. Татяна
  #2 Татяна гости 25 април 2016 15:21 ч
  9
  Кажете ми, моля, защо изкрояваме 2 части от едната половина (например предната) наведнъж, ако страничният им шев вече е зашит?? В крайна сметка, ако ги изрежете и разположите, тогава 1 предна половина е отпред, а втората предна половина е отзад?? тези. на левия крак има 2 предни половини, на десния - 2 задни половини... вече си счупих главата...
  1. Светлана
   #3 Светлана гости 15 септември 2017 13:22 ч
   5
   Единият крачол се изкроява наведнъж, но предната и задната част се изкрояват отделно
 3. олга
  #4 олга гости 19 март 2017 17:28 ч
  4
  Татяна,
  Забелязахте всичко правилно, има някакъв задръстване в този MK
 4. Галина
  #5 Галина гости 16 юни 2017 12:01 ч
  3
  Всичко е правилно в този MK, само частите са обърнати нагоре, а на снимката се вижда, че шивачката изрязва частите отделно.

Занаятчийски техники | Страница 49 | Направи го сам

Как да завъртите профилна тръба за балюстрада

Как да направите електрическо задвижване за велосипед със собствените си ръце

Как да шиете кожена обвивка със собствените си ръце

«Направете го сами - със собствените си ръце» - сайт за интересни домашно приготвени продукти от скрап материали и предмети в домашни условия. Стъпка по стъпка майсторски класове със снимки и описания, технологии, лайфхакове - всичко, от което се нуждае истински майстор или просто занаятчия за ръкоделие. Занаяти с всякаква сложност, голям избор от направления и идеи за творчество.

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня